Їжа

Як смачно приготувати фаршировані кабачки в духовці, мультиварці та на сковороді

Як смачно приготувати фаршировані кабачки в духовці, мультиварці та на сковороді

В Україні вже на повну триває сезон кабачків. Їх смажать, консервують і запікають.

Сьогодні розглянемо, як приготувати фаршировані кабачки на сковорідці, в мультиварці та духовці.

Кабачки фаршировані фаршем на сковороді

Кабачки фаршировані фаршем можна вважати повноцінним обідом або вечерею для всієї родини. Це ситна, але водночас легка для шлунка страва. Для її приготування беремо:

  • один кабачок;
  • 150 грамів фаршу;
  • столову ложку сирого рису;
  • один помідор;
  • одну моркву;
  • одну цибулину;
  • зелень;
  • сіль і перець;
  • рослинна олія.

Рис відварюємо і залишаємо остигати. Цибулину потрібно дрібно нарізати, а морквину – натерти. Обсмажуємо їх на сковорідці, приправляємо спеціями і додаємо туди шматочки помідора та рубану зелень. Тушкуємо близько трьох хвилин.

Фарш змішуємо з рисом, приправляємо. З кабачка зчищаємо шкірку і ложкою акуратно прибираємо м’якоть. Заповнюємо його фаршем.

Обсмажуємо кабачок у сотейнику, додаємо туди морквяно-цибулеву засмажку, вливаємо воду, накриваємо кришкою і готуємо на повільному вогні до м’якості. Час від часу його потрібно перевертати, щоб він приготувався з усіх боків.

Фаршировані кабачки в мультиварці

Також варто приготувати кабачки, фаршировані м’ясом і рисом, у мультиварці, якщо вона у вас є. Для ситного обіду на всю сім’ю беремо:

  • чотири молодих кабачки;
  • одну цибулину;
  • дві моркви;
  • 15 грамів вершкового масла;
  • кріп;
  • півсклянки відвареного рису;
  • 100 грамів сиру;
  • сіль, перець;
  • лавровий лист;
  • 50 мілілітрів води.

Цибулину ріжемо кубиком, а моркву – натираємо. Вливаємо в чашу мультиварки олію і готуємо їх 10 хвилин на режимі “Смаження”.

У цей час дрібним кубиком ріжемо сир і додаємо до овочів. Туди ж додаємо вершкове масло, рис, рубану зелень, гострий перець і приправляємо. Перекладаємо начинку в миску, а чашу протираємо серветками.

Кабачки ріжемо на три частини. З них можна сформувати човники або ж прибрати м’якоть, щоб вийшли бочоночки з дном. Фаршируємо їх начинкою і викладаємо в мультиварку. Наливаємо воду, вмикаємо режим “Запікання” і готуємо 25 хвилин із закритою кришкою.

Фаршировані кабачки в духовці кільцями

У духовці кабачки фаршировані готувати найпростіше. До того ж це найдієтичніший варіант. Для приготування беремо:

  • один-два кабачки;
  • 300 грамів фаршу;
  • одну цибулину;
  • зубчик часнику;
  • сіль і перець;
  • одну-дві столові ложки рослинної олії;
  • 100 грамів твердого сиру.

Кабачки нарізаємо на кружальця і ложкою прибираємо з них м’якоть. Фарш змішуємо з цибулею, часником і спеціями.

Деко вистилаємо пергаментом і змащуємо олією. Кладемо туди кабачки і фаршируємо їх, зверху посипаємо сиром. Запікаємо близько 40 хвилин за 180 градусів.

Вас також можуть зацікавити новини:

  • Як приготувати смачну тушковану капусту в мультиварці: рецепти з фаршем і грибами
  • Як зробити вдома знаменитий грузинський салат із горіхами: шикарний рецепт
  • Як вдома приготувати квас – рецепт із бузини, цикорію та інших продуктів

Схожі публікації

Завантажити ще Loading...No more posts.