Їжа

Як зробити смачні мариновані кабачки: три шикарні рецепти

Як зробити смачні мариновані кабачки: три шикарні рецепти

Кабачки – це дуже недорогий і смачний сезонний продукт, який варто заготовити на холодну пору року. У маринованому вигляді вони особливо смачні.

Розповідаємо, як приготувати кабачки на зиму.

Мариновані хрусткі кабачки на зиму

Це прекрасна закуска, яка здивує багатьох гостей. Щоб приготувати мариновані кабачки, потрібно взяти:

  • 1,7 кілограма кабачків;
  • два зубчики часнику;
  • 15 грамів кропу;
  • два листки вишні;
  • два листки хрону;
  • 15 грамів петрушки;
  • два лаврові листки;
  • п’ять перців горошком;
  • два запашні перці;
  • літр води;
  • 25 грамів цукру;
  • 15 грамів солі;
  • 15 мілілітрів оцту.

Воду доводимо до кипіння. У цей час у стерилізовані банки розкладаємо зелень, прянощі, листя та нарізаний часник. Кабачки миємо, нарізаємо на кружечки. Затрамбовуємо їх у банки, заливаємо окропом.

Накриваємо простерилізованими кришками і залишаємо на 10 хвилин. У цей час кип’ятимо ще одну порцію води.

Зливаємо рідину з кабачків і заливаємо їх знову окропом. Знову залишаємо хвилин на десять. Цього разу зливаємо воду в каструлю і доводимо до кипіння.

У банки потрібно додати сіль, цукор і оцет. Заливаємо закипілою водою і закатуємо. Збовтуємо банки, щоб сіль із цукром розчинилися. Їх потрібно залишити догори дном до охолодження.

Мариновані кабачки на зиму на літрову банку

Деякі рецепти хочеться спробувати без ризику і зробити зовсім маленьку порцію. Тому стане в пригоді варіант приготування маринованих кабачків на одну банку. Для нього беремо:

  • один-два кабачки;
  • півсклянки води;
  • одну чайну ложку солі;
  • одну столову ложку цукру;
  • дві столові ложки оцту;
  • три зубчики часнику;
  • кілька шматочків перцю чилі;
  • чотири-п’ять горошин запашного перцю;
  • дві парасольки кропу;
  • корінь хрону.

Кабачки потрібно помити й нарізати на кубики або кружечки. Також миємо й очищаємо інші інгредієнти. Часник потрібно дрібно нарізати, а хрін – на брусочки.

Банку заздалегідь стерилізуємо. На дно викладаємо прянощі, зелень, часник, хрін і перець. Далі йдуть кабачки, сіль, оцет і цукор. Вливаємо гарячу воду і стерилізуємо 15 хвилин.

Закатуємо, перевертаємо, накриваємо чимось і залишаємо мариновані кабачки остигати.

Кабачки по корейськи

Цей рецепт розрахований на п’ять півлітрових банок. Також беремо:

  • два кілограми кабачків;
  • кілограм моркви;
  • 500 грамів цибулі;
  • склянка цукру;
  • дві столові ложки солі;
  • півсклянки олії (рослинної);
  • 150 грамів оцту;
  • горошини чорного перцю;
  • пакет приправи для корейської моркви.

Овочі миємо та чистимо. Моркву та кабачки натираємо на насадці для корейської моркви. Цибулю потрібно нарізати на тонкі півкільця.

Складаємо все в миску і заливаємо маринадом з решти інгредієнтів. Перемішуємо і залишаємо на кілька годин. Потім розкладаємо салат по банках і стерилізуємо 15 хвилин. Закочуємо, перевертаємо й укутуємо. Після охолодження прибираємо мариновані кабачки на зберігання.

Вас також можуть зацікавити новини:

  • Що робити з сухим лавашем: три смачні рецепти нашвидкуруч
  • Швидко та смачно: чим прошаровувати вафельний торт, щоб усі просили добавки
  • Як смачно зварити або посмажити молоду картоплю: ідеальний обід на всю сім’ю

Схожі публікації

Завантажити ще Loading...No more posts.