Розповідаємо, як закатати хрусткі кабачки на зиму.
Кабачки – це дуже недорогий і смачний сезонний продукт, який варто заготовити на холодну пору року. У маринованому вигляді вони особливо смачні.
Розповідаємо, як приготувати кабачки на зиму.
Мариновані хрусткі кабачки на зиму
Це прекрасна закуска, яка здивує багатьох гостей. Щоб приготувати мариновані кабачки, потрібно взяти:
- 1,7 кілограма кабачків;
- два зубчики часнику;
- 15 грамів кропу;
- два листки вишні;
- два листки хрону;
- 15 грамів петрушки;
- два лаврові листки;
- п’ять перців горошком;
- два запашні перці;
- літр води;
- 25 грамів цукру;
- 15 грамів солі;
- 15 мілілітрів оцту.
Воду доводимо до кипіння. У цей час у стерилізовані банки розкладаємо зелень, прянощі, листя та нарізаний часник. Кабачки миємо, нарізаємо на кружечки. Затрамбовуємо їх у банки, заливаємо окропом.
Накриваємо простерилізованими кришками і залишаємо на 10 хвилин. У цей час кип’ятимо ще одну порцію води.
Зливаємо рідину з кабачків і заливаємо їх знову окропом. Знову залишаємо хвилин на десять. Цього разу зливаємо воду в каструлю і доводимо до кипіння.
У банки потрібно додати сіль, цукор і оцет. Заливаємо закипілою водою і закатуємо. Збовтуємо банки, щоб сіль із цукром розчинилися. Їх потрібно залишити догори дном до охолодження.
Мариновані кабачки на зиму на літрову банку
Деякі рецепти хочеться спробувати без ризику і зробити зовсім маленьку порцію. Тому стане в пригоді варіант приготування маринованих кабачків на одну банку. Для нього беремо:
- один-два кабачки;
- півсклянки води;
- одну чайну ложку солі;
- одну столову ложку цукру;
- дві столові ложки оцту;
- три зубчики часнику;
- кілька шматочків перцю чилі;
- чотири-п’ять горошин запашного перцю;
- дві парасольки кропу;
- корінь хрону.
Кабачки потрібно помити й нарізати на кубики або кружечки. Також миємо й очищаємо інші інгредієнти. Часник потрібно дрібно нарізати, а хрін – на брусочки.
Банку заздалегідь стерилізуємо. На дно викладаємо прянощі, зелень, часник, хрін і перець. Далі йдуть кабачки, сіль, оцет і цукор. Вливаємо гарячу воду і стерилізуємо 15 хвилин.
Закатуємо, перевертаємо, накриваємо чимось і залишаємо мариновані кабачки остигати.
Кабачки по корейськи
Цей рецепт розрахований на п’ять півлітрових банок. Також беремо:
- два кілограми кабачків;
- кілограм моркви;
- 500 грамів цибулі;
- склянка цукру;
- дві столові ложки солі;
- півсклянки олії (рослинної);
- 150 грамів оцту;
- горошини чорного перцю;
- пакет приправи для корейської моркви.
Овочі миємо та чистимо. Моркву та кабачки натираємо на насадці для корейської моркви. Цибулю потрібно нарізати на тонкі півкільця.
Складаємо все в миску і заливаємо маринадом з решти інгредієнтів. Перемішуємо і залишаємо на кілька годин. Потім розкладаємо салат по банках і стерилізуємо 15 хвилин. Закочуємо, перевертаємо й укутуємо. Після охолодження прибираємо мариновані кабачки на зберігання.
Вас також можуть зацікавити новини:
- Що робити з сухим лавашем: три смачні рецепти нашвидкуруч
- Швидко та смачно: чим прошаровувати вафельний торт, щоб усі просили добавки
- Як смачно зварити або посмажити молоду картоплю: ідеальний обід на всю сім’ю