Малосольні огірки – це швидка закуска, яку легко приготувати невеликою порцією у себе вдома.
Влітку варто скористатися тим, що всі овочі дешевші та смачніші. Їх можна маринувати або солити.
Розповідаємо, як приготувати малосольні огірки в банці, щоб уже найближчими днями їх спробувати.
Малосольні огірки – класичний рецепт
Овочі вийдуть смачними та насиченими. Поласувати ними можна буде вже наступного дня. Щоб приготувати малосольні огірки, беремо:
- літр води;
- столову ложку солі;
- два кілограми огірків;
- листя смородини, хрону або винограду;
- головку часнику;
- чайну ложку перцю горошком.
Для початку потрібно зробити маринад. У каструлю наливаємо воду, всипаємо сіль і ставимо на плиту. Після закипання і розчинення солі знімаємо з вогню і даємо трохи охолонути (хвилин п’ять).
На дно банки викладаємо листя. Огірки промиваємо і готуємо – у них потрібно відрізати “попки”. Далі викладаємо овочі в ємність. Часник чистимо, нарізаємо і додаємо туди ж разом із перцем.
Зверху можна викласти парасольки кропу або листя винограду. Заливаємо злегка остиглим маринадом – він має бути ще теплим. Закриваємо банку кришкою і прибираємо в холодильник, коли маринад повністю охолоне. Знімати пробу можна вже наступного дня.
Малосольні огірки – рецепт на одну банку
Це простий рецепт, який дасть змогу вже за кілька годин насолодитися смачними огірочками. На дволітрову банку беремо:
- 1-1,5 кілограма огірків;
- дві столові ложки солі;
- листя вишні, хрону або суцвіття кропу;
- 10 грамів перцю чилі;
- 500-800 мілілітрів води;
- головку часнику.
Огірки промиваємо та замочуємо у воді на 20 хвилин. Завдяки цьому вони будуть хрусткими.
Промиваємо листя і крупно нарізаємо. Перець нарізаємо тонкими кружечками, а часник можна залишити цілим або ділити навпіл.
У банку викладаємо листя, часник, перець, корінь хрону і дуже щільно розміщуємо огірки. Насипаємо сіль і заливаємо водою. Варто вибрати столову з нейтральним смаком або газовану.
Залишаємо так на дві години за кімнатної температури, а потім ще на три-чотири – у холодильнику. Малосольні огірки – готові.