Їжа

Смачні малосольні огірки за 3 години: оригінальний рецепт

Смачні малосольні огірки за 3 години: оригінальний рецепт

Влітку варто скористатися тим, що всі овочі дешевші та смачніші. Їх можна маринувати або солити.

Розповідаємо, як приготувати малосольні огірки в банці, щоб уже найближчими днями їх спробувати.

Малосольні огірки – класичний рецепт

Овочі вийдуть смачними та насиченими. Поласувати ними можна буде вже наступного дня. Щоб приготувати малосольні огірки, беремо:

  • літр води;
  • столову ложку солі;
  • два кілограми огірків;
  • листя смородини, хрону або винограду;
  • головку часнику;
  • чайну ложку перцю горошком.

Для початку потрібно зробити маринад. У каструлю наливаємо воду, всипаємо сіль і ставимо на плиту. Після закипання і розчинення солі знімаємо з вогню і даємо трохи охолонути (хвилин п’ять).

На дно банки викладаємо листя. Огірки промиваємо і готуємо – у них потрібно відрізати “попки”. Далі викладаємо овочі в ємність. Часник чистимо, нарізаємо і додаємо туди ж разом із перцем.

Зверху можна викласти парасольки кропу або листя винограду. Заливаємо злегка остиглим маринадом – він має бути ще теплим. Закриваємо банку кришкою і прибираємо в холодильник, коли маринад повністю охолоне. Знімати пробу можна вже наступного дня.

Малосольні огірки – рецепт на одну банку

Це простий рецепт, який дасть змогу вже за кілька годин насолодитися смачними огірочками. На дволітрову банку беремо:

  • 1-1,5 кілограма огірків;
  • дві столові ложки солі;
  • листя вишні, хрону або суцвіття кропу;
  • 10 грамів перцю чилі;
  • 500-800 мілілітрів води;
  • головку часнику.

Огірки промиваємо та замочуємо у воді на 20 хвилин. Завдяки цьому вони будуть хрусткими.

Промиваємо листя і крупно нарізаємо. Перець нарізаємо тонкими кружечками, а часник можна залишити цілим або ділити навпіл.

У банку викладаємо листя, часник, перець, корінь хрону і дуже щільно розміщуємо огірки. Насипаємо сіль і заливаємо водою. Варто вибрати столову з нейтральним смаком або газовану.

Залишаємо так на дві години за кімнатної температури, а потім ще на три-чотири – у холодильнику. Малосольні огірки – готові.

Схожі публікації

Завантажити ще Loading...No more posts.