Три смачних рецепти, які дадуть змогу заготовити на зиму нову консервацію.
Літо – ідеальний час для всіляких консервацій. Наприклад, можна приготувати огірки з гірчицею в зернах або просто взяти суху. Ми розглянемо обидва варіанти.
Огірки з сухою гірчицею на зиму без стерилізації
За цим рецептом вийдуть пікантні й ароматні овочі. Щоб приготувати огірки з гірчицею в зернах без стерилізації, беремо:
- чотири кілограми огірків;
- склянку рослинної олії;
- склянку оцту (9%);
- склянка цукру;
- три столові ложки солі;
- дві столові ложки сухої гірчиці;
- дві столові ложки часнику;
- чайну ложку чорного меленого перцю;
- чайну ложку червоного меленого перцю.
Змішуємо всі інгредієнти для маринаду в каструлі та відкладаємо в сторону. Огірки нарізаємо на кружечки або брусочки. Перемішуємо їх із маринадом і залишаємо на дві години. Кілька разів перемішуємо.
Ставимо на плиту, доводимо до кипіння і готуємо, поки шматочки овочів не змінять колір. Розкладаємо в стерилізовані банки й закатуємо. Залишаємо вкритими до охолодження.
Огірки з гірчицею в зернах на зиму в банках
Тепер розглянемо, як зробити різані огірки з гірчицею в зернах. Їх можна подавати як закуску або у форматі салату. Для приготування беремо:
- 500 грамів огірків;
- 80 грамів ріпчастої цибулі;
- 30 мілілітрів олії (рослинної);
- 0,5 столової ложки цукру;
- чайну ложку зернистої гірчиці;
- 15 грамів солі;
- столову ложку оцту (9%).
Огірки замочуємо у воді та ретельно промиваємо їх після цього. Нарізаємо на великі шматочки, а цибулю – на півкільця.
Додаємо всі інші інгредієнти та перемішуємо. Затягуємо миску плівкою і залишаємо на чотири години на столі.
Поки огірки маринуються і пускають сік, розбираємося з банками. Їх потрібно ретельно вимити і простерилізувати. Укладаємо щільно огірки з цибулею і маринадом у банки, закриваємо кришками і прибираємо на зберігання.
Мариновані огірки з гірчицею в зернах
Наостанок ми залишили рецепт, за допомогою якого можна зробити одну порцію смачної закуски. Щоб приготувати огірки з гірчицею в зернах, на 1 літрову банку беремо:
- 500-700 грамів огірків;
- три гілки кропу;
- два листки вишні;
- лавровий лист;
- два зубки часнику;
- половинку цибулини;
- чверть солодкого перцю;
- чайну ложку гірчиці в зернах;
- чайну ложку коріандру в зернах;
- столову ложку солі;
- вісім горошин чорного перцю;
- півлітра води.
У банку на дно укладаємо всю зелень, півкільця цибулі, лаврушку і часник. В огірків зрізаємо “попки” і укладаємо овочі в ємність. Всипаємо нарізаний перець і спеції.
Заливаємо огірки окропом, прикриваємо кришкою і трохи струшуємо. Перекладаємо банку в миску і залишаємо на столі на добу. Потім прибираємо в холод ще на два дні.
Вас також можуть зацікавити новини:
- Пікантні кабачки з кетчупом на зиму: без стерилізації та клопоту
- Домашні огірки як у Макдональдсі: три простих рецепти
- Смачні малосольні огірки за 3 години: оригінальний рецепт: як приготувати огірки в домашніх умовах