Чудове соте з баклажанів готується з найбільш повсякденних продуктів.
У середині літа кулінари готують поживне соте з баклажанів. Вітамінна закуска чудово підходить до м’яса, гарнірів, риби, а також може бути самостійною стравою.
Поживне соте найкраще готувати саме зараз, поки триває сезон свіжих овочів. Взимку ви будете дякувати собі за таку прекрасну консервацію.
Одеське соте з баклажанів перцю і помідорів
Авторську варіацію закуски запропонувала одеситка Олена. У цьому рецепті страва виходить в міру пряною, а овочі не розпадаються на кашу.
Ось що вам знадобиться:
- два баклажани;
- одна морква;
- два болгарські перці;
- дві великі або три маленькі цибулини;
- п’ять помідорів;
- п’ять зубчиків часнику;
- пучок зелені;
- три столові ложки соняшникової олії;
- три столові ложки томатної пасти;
- половина столової ложки цукру;
- чайна ложка меленої паприки;
- сто грам води;
- щіпка чорного перцю;
- щіпка солі.
Синенькі крупно нарубайте – під час смаження вони зменшаться в об’ємі. Посипте сіллю та відкладіть убік. Моркву наріжте чвертьколом, цибулю і томати – великими кубиками. Перці (можна брати різних кольорів для яскравості) подрібніть великими квадратами. Часник розчавіть пресом. Подрібніть ножем зелень.
У глибокій сковорідці з олією спочатку обсмажте цибулю до рум’яності. Додайте моркву і знову готуйте до м’якості. Потім відправте до засмажки баклажани й тушкуйте 10 хвилин, постійно помішуючи, щоб не пригоріли. Наступними викладіть перці та смажте ще 3 хвилини. Останніми йдуть помідори. Зменшіть вогонь до мінімального, всипте томатну пасту, всі приправи, розбавте водою. Тушкуйте соте з баклажанів на сковороді 10-15 хвилин під кришкою.
Коли страва майже готова, докладіть часник і зелень. Поверніть кришку й тушкуйте ще кілька хвилин. Готову закуску залиште застигати до комфортної температури в сковороді.
Якщо хочете закрити соте з баклажанів на зиму, то розкладіть гарячу страву по стерилізованих банках і закрутіть прокип’яченими кришками. Переверніть дном догори, накрийте товстою ковдрою, поки консервація повністю не охолоне.
Більш детально процес приготування дивіться у відео.