Їжа

Цій закусці з баклажанів немає рівних: соте “Одеське” їдять ложкою просто з каструлі

Цій закусці з баклажанів немає рівних: соте "Одеське" їдять ложкою просто з каструлі

У середині літа кулінари готують поживне соте з баклажанів. Вітамінна закуска чудово підходить до м’яса, гарнірів, риби, а також може бути самостійною стравою.

Поживне соте найкраще готувати саме зараз, поки триває сезон свіжих овочів. Взимку ви будете дякувати собі за таку прекрасну консервацію.

Одеське соте з баклажанів перцю і помідорів

Авторську варіацію закуски запропонувала одеситка Олена. У цьому рецепті страва виходить в міру пряною, а овочі не розпадаються на кашу.

Ось що вам знадобиться:

  • два баклажани;
  • одна морква;
  • два болгарські перці;
  • дві великі або три маленькі цибулини;
  • п’ять помідорів;
  • п’ять зубчиків часнику;
  • пучок зелені;
  • три столові ложки соняшникової олії;
  • три столові ложки томатної пасти;
  • половина столової ложки цукру;
  • чайна ложка меленої паприки;
  • сто грам води;
  • щіпка чорного перцю;
  • щіпка солі.

Синенькі крупно нарубайте – під час смаження вони зменшаться в об’ємі. Посипте сіллю та відкладіть убік. Моркву наріжте чвертьколом, цибулю і томати – великими кубиками. Перці (можна брати різних кольорів для яскравості) подрібніть великими квадратами. Часник розчавіть пресом. Подрібніть ножем зелень.

У глибокій сковорідці з олією спочатку обсмажте цибулю до рум’яності. Додайте моркву і знову готуйте до м’якості. Потім відправте до засмажки баклажани й тушкуйте 10 хвилин, постійно помішуючи, щоб не пригоріли. Наступними викладіть перці та смажте ще 3 хвилини. Останніми йдуть помідори. Зменшіть вогонь до мінімального, всипте томатну пасту, всі приправи, розбавте водою. Тушкуйте соте з баклажанів на сковороді 10-15 хвилин під кришкою.

Коли страва майже готова, докладіть часник і зелень. Поверніть кришку й тушкуйте ще кілька хвилин. Готову закуску залиште застигати до комфортної температури в сковороді.

Якщо хочете закрити соте з баклажанів на зиму, то розкладіть гарячу страву по стерилізованих банках і закрутіть прокип’яченими кришками. Переверніть дном догори, накрийте товстою ковдрою, поки консервація повністю не охолоне.

Більш детально процес приготування дивіться у відео.

Схожі публікації

Завантажити ще Loading...No more posts.