Пишні пиріжки з солодкою начинкою за цим рецептом будуть вдалими.
Немає кращої випічки влітку, ніж пиріжки з вишнею, яблуками та абрикосами. Пишне тісто із сезонною начинкою – ідеальна закуска до чаю. Якщо ви побоюєтеся працювати з борошняними виробами, то спробуйте наш рецепт. Це тісто на пиріжки в духовці готується напрочуд швидко і без заморочок. Вони дуже вдалі й виходять із першого разу – за ним готували наші мами та бабусі.
Швидке дріжджове тісто на пиріжки без вистоювання
Цей спосіб приготування зручний тим, що вироби можна ліпити відразу після замішування. Не потрібно чекати, поки тісто підніметься. Слідкуйте за свіжістю дріжджів – бажано купувати їх у день готування.
Ось що знадобиться для приготування:
- триста п’ятдесят грамів борошна;
- тридцять грамів свіжих дріжджів (або десять грамів сухих);
- сто грамів теплої води;
- сто грамів окропу;
- дві ложки олії;
- чайна ложка цукру;
- половина чайної ложки солі.
Борошно бажано кілька разів просіяти для пишності випічки. Теплу воду змішайте з цукром, сіллю, олією та дріжджами. Додайте кілька ложок борошна і перемішайте. Влийте окріп. Поступово всипте в масу решту борошна і замішуйте тісто ложкою (поки не охолоне), а потім вручну.
Потім підготуйте начинку. Якщо це вишні, то посипте їх невеликою кількістю цукру і додайте трохи крохмалю (чайну ложку на 100 г ягід). Одразу ліпіть пироги, поки начинка не пустила сік. Абрикоси наріжете половинками та підсолодіть. Якщо робите пиріжки з яблуками, натріть фрукти на тертці, додайте цукор і, за бажанням, корицю та кардамон.
Вироби можна смажити на сковорідці з гарячою олією по кілька хвилин з кожного боку. А пиріжки в духовці готуються 25-30 хвилин при 200°.
Тісто на пиріжки на кефірі
Такі вироби гарні на смак у смаженому вигляді. Вони вміщують багато начинки і виходять еластичними.
Список інгредієнтів:
- сто грамів кефіру;
- триста двадцять грамів борошна;
- чайна ложка цукру;
- яйце;
- щіпка соди;
- щіпка цукру;
- начинка.
У великій ємності змішайте борошно, цукор, соду і сіль, а також яйце. Вмішайте підігрітий кефір, додайте соду і замішуйте однорідне тісто на пиріжки протягом п’яти хвилин, поки воно не стане однорідним. Потім розділіть на однакові частини та розкачайте.
Викладіть наповнювач і защипніть вироби. На дуже гарячій пательні з великою кількістю олії смажте пиріжки на кефірі спочатку швом донизу, а потім зі зворотного боку.