Побут

Половинка авокадо буде свіжою 2 тижні: ось чим потрібно її змастити

Половинка авокадо буде свіжою 2 тижні: ось чим потрібно її змастити

Авокадо доволі важко довго зберегти свіжим – як правило, вже наступного дня після того, як його розрізали, воно починає темніти і стає м’яким. Однак є простий спосіб подовжити термін придатності фрукта аж до двох тижнів – розповідаємо, як і де зберігати краще авокадо.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, як почистити оселедець від кісток одним рухом.

Чи можна тримати авокадо в холодильнику і як його зберігати максимально довго

Авокадо – корисний і смачний фрукт, який має лише один недолік: він швидко псується. Не встигнеш його розрізати, як половинка, що залишилася, навіть загорнута у фольгу, буквально наступного дня стає м’якою і починає чорніти. Але ситуацію можна виправити, якщо використовувати один нехитрий прийом, пише британський таблоїд Express.co.uk.

Чому авокадо так швидко псуються? Коли ферменти всередині плоду реагують на кисень, то відбувається реакція, звана окисленням, яка змінює як смак, так і текстуру. Це призводить до того, що авокадо починає темніти, а потім і псуватися – в результаті фрукт стає м’яким, кислим і навіть пліснявіє.

Крім того, в авокадо тонка шкірка, яка не може забезпечити йому достатнього захисту після розрізання. Навіть якщо загорнути його у фольгу, результату не буде: вона все одно пропускатиме занадто велику кількість повітря.

Як виявилося, найкращий спосіб продовжити зберігання авокадо – полити його невеликою кількістю лимонного соку. Він створює на м’якоті авокадо захисну плівку, що слугує бар’єром від кисню та бактерій. Також сік лимона містить кислоту і допомагає зупинити окислення – знижує рівень pH авокадо і уповільнює роботу ферментів, які змушують м’якоть темніти.

Отже, як зберігати авокадо, щоб воно не псувалося:

  • покладіть половинку (або скибочку), що залишилася, на тарілку і змастіть м’якоть соком лимона;
  • загорніть у харчову плівку, щоб не було контакту з повітрям і сховайте в холодильник.

Результати цього лайфхаку справді вражають: скибочки авокадо залишаються зеленими та ідеально свіжими до двох тижнів. Крім усього, лимонний сік допомагає поліпшити смак фрукта, роблячи його більш вершковим.

Схожі публікації

Завантажити ще Loading...No more posts.