Три смачних рецепти з баклажанами, які дуже швидко готуються.
Приготування страв із сезонних продуктів – це одне з найкращих рішень на кухні. Зараз у нас наповну йде сезон баклажанів, помідорів та інших овочів.
Сьогодні розглянемо, що можна приготувати з баклажанів нашвидкуруч.
Простий салат із баклажанів
Для початку розглянемо дуже швидкий рецепт. Щоб зробити цей смачний салат із баклажанів, беремо:
- один баклажан;
- один болгарський перець;
- одну цибулину;
- два помідори;
- кілька гілочок петрушки;
- столову ложку білого винного оцту;
- три-чотири столові ложки олії (рослинної);
- сіль;
- мелений чорний перець.
Овочі миємо, обсушуємо. Баклажани потрібно нарізати на кружальця і присолити. Потім обсмажуємо їх із двох боків до готовності й викладаємо на серветки або паперові рушники.
Перець і цибулину нарізаємо. Половину цих овочів обсмажуємо, а половину – залишаємо сирими.
Переміщаємо їх у миску для салату. Туди ж додаємо нарізані скибочками помідори та рубану зелень. Приправляємо і заправляємо оцтом. Перемішуємо і залишаємо на кілька хвилин, щоб страва промаринувалася.
Салат із баклажанів
Деякі страви з баклажанів більше підійдуть тим, хто любить експерименти. Цей салат якраз із таких. Для його приготування беремо:
- один баклажан;
- один солодкий перець;
- дві цибулини;
- 150 грамів сливи;
- три столові ложки олії (рослинної);
- чайну ложку цукру;
- два зубчики часнику;
- зелень;
- сіль.
Миємо овочі, зелень і фрукти. Перець очищаємо від насіння і нарізаємо смужками. Цибулю потрібно нарізати півкільцями, а баклажан – тонкими четвертинками. Зі слив виймаємо кісточки та ріжемо їх на шматочки.
На двох ложках олії обсмажуємо цибулю до м’якості, але не залишаємо до рум’яності. Посипаємо цукром, перемішуємо і викладаємо в миску.
Баклажан обсмажуємо на одній ложці олії кілька хвилин, щоб він став м’якшим і змінив колір. Після цього перекладаємо до цибулі. Перець додаємо до овочів і солимо.
Сливи кілька хвилин смажимо на сухій сковорідці й також пересипаємо в ємність. Туди ж всипаємо рубану зелень і видавлюємо часник. Перемішуємо й охолоджуємо дві години в холодильнику.
Страва з баклажанів із насінням і зеленню
Цей салат потребуватиме дещо більше часу та інгредієнтів, проте результат того безперечно вартий. Для приготування беремо:
- один баклажан;
- два помідори;
- два зубчики часнику;
- 50 грамів вершкового сиру;
- невеликий пучок свіжої м’яти;
- невеликий пучок свіжого базиліка;
- невеликий пучок кінзи (за бажанням);
- п’ять грамів насіння соняшнику;
- три грами кунжуту;
- дві столові ложки оливкової олії;
- одну столову ложку кунжутної олії;
- дві столові ложки соусу чилі солодкого;
- кукурудзяний крохмаль;
- рослинна олія для смаження;
- сіль.
Баклажан миємо, обсушуємо і розрізаємо вздовж на чотири частини (без плодоніжки). Нарізаємо їх на трикутники завтовшки близько сантиметра. Прибираємо в окрему тарілку, добре присолюємо і перемішуємо.
Помідори нарізаємо на великі шматочки та перекладаємо в миску. Подрібнюємо зелень, намагаючись уникати стебел, і всипаємо туди ж. Дрібно нарізаємо часник або пропускаємо його через прес, а потім переміщуємо в миску. Обсмажуємо насіння на сухій сковороді. Кунжут також обсмажуємо, але окремо.
Підігріваємо олію для фритюру. У цей час обвалюємо шматочки баклажанів у крохмалі з усіх боків, а потім смажимо протягом кількох хвилин. Дістаємо на паперовий рушник.
Готові баклажани перекладаємо в миску, приправляємо олією, соусом і перемішуємо. Зверху потрібно викласти вершковий сир, а потім посипати кунжутом і насінням.
Літо – ідеальний час, щоб готувати страви з баклажанів. Тому варто записати і спробувати кілька нових рецептів.