Їжа

Солодка і хрустка морква по-корейськи на зиму: секрет у трьох головних спеціях

Солодка і хрустка морква по-корейськи на зиму: секрет у трьох головних спеціях

Влітку українські господині заготовляють овочі, ягоди та фрукти, щоб у холодну пору року насолоджуватися саморобною домашньою консервацією. Морква по-корейськи на зиму з приправою – одна з найпопулярніших страв. Дізнайтеся, як її готувати, щоб догодити близьким.

Морква по-корейськи на зиму в банках із перцем чилі

Перший рецепт точно сподобається тим, хто хоче, щоб вийшла морква гостра по-корейськи на зиму. Обов’язково потрібно додати перець чилі, який якраз і дає палючий смак.

Інгредієнти:

  • півтора кілограма моркви;
  • півсклянки соняшникової олії;
  • півтори чайних ложки солі;
  • дві столові ложки цукру;
  • одна столова ложка коріандру;
  • вісім зубчиків часнику;
  • столова ложка паприки;
  • пів чайної ложки чорного меленого перцю;
  • третина чайної ложки меленого перцю чилі;
  • три столові ложки оцту 9%.

Моркву тремо на тертці для корейської моркви, якщо її немає, можна використовувати звичайну. Перекладаємо в миску, посипаємо цукром, перемішуємо. У сотейнику нагріваємо олію, не доводячи до кипіння. Додаємо всі спеції, зазначені в рецепті, перемішуємо і виливаємо отриману масу прямо в моркву. Додаємо оцет і знову перемішуємо руками, щоб спеції рівномірно розподілилися по овочу. Залишаємо на годину для просочення, потім розкладаємо моркву в стерилізовані банки, закриваємо кришками і прибираємо на зберігання.

Морква по-корейськи на зиму з приправою по-корейськи

Класичний рецепт тертого овоча, до якого додаються всі необхідні спеції, щоб зимова заготівля на смак була такою ж, як куплена щойно.

Інгредієнти:

  • півтора кілограма моркви;
  • шість столових ложок цукру;
  • півсклянки олії;
  • три чайні ложки солі;
  • пів чайної ложки меленого чорного перцю;
  • пів чайної ложки меленого червоного перцю;
  • дві чайні ложки меленого коріандру;
  • півсклянки оцту 9%.

Це другий чудовий і перевірений рецепт на зиму – морква по корейськи виходить дуже ніжною і хрусткою, а також м’якою. Спочатку моркву тремо на тертці, викладаємо в миску і посипаємо цукром, сіллю, перцем чорним і червоним, коріандром. Додаємо пропущений через прес часник, вливаємо олію та оцет. Ретельно перемішуємо руками, накриваємо кришкою і прибираємо в холодильник на 8-10 годин. Вранці дістаємо миску, утрамбовуємо моркву в стерилізовані банки, заливаючи її маринадом, що залишився. Закриваємо кришками, прибираємо на зберігання.

Схожі публікації

Завантажити ще Loading...No more posts.