Пікантну закуску, приготовану своїми руками, захочеться скуштувати взимку.
Влітку українські господині заготовляють овочі, ягоди та фрукти, щоб у холодну пору року насолоджуватися саморобною домашньою консервацією. Морква по-корейськи на зиму з приправою – одна з найпопулярніших страв. Дізнайтеся, як її готувати, щоб догодити близьким.
Морква по-корейськи на зиму в банках із перцем чилі
Перший рецепт точно сподобається тим, хто хоче, щоб вийшла морква гостра по-корейськи на зиму. Обов’язково потрібно додати перець чилі, який якраз і дає палючий смак.
Інгредієнти:
- півтора кілограма моркви;
- півсклянки соняшникової олії;
- півтори чайних ложки солі;
- дві столові ложки цукру;
- одна столова ложка коріандру;
- вісім зубчиків часнику;
- столова ложка паприки;
- пів чайної ложки чорного меленого перцю;
- третина чайної ложки меленого перцю чилі;
- три столові ложки оцту 9%.
Моркву тремо на тертці для корейської моркви, якщо її немає, можна використовувати звичайну. Перекладаємо в миску, посипаємо цукром, перемішуємо. У сотейнику нагріваємо олію, не доводячи до кипіння. Додаємо всі спеції, зазначені в рецепті, перемішуємо і виливаємо отриману масу прямо в моркву. Додаємо оцет і знову перемішуємо руками, щоб спеції рівномірно розподілилися по овочу. Залишаємо на годину для просочення, потім розкладаємо моркву в стерилізовані банки, закриваємо кришками і прибираємо на зберігання.
Морква по-корейськи на зиму з приправою по-корейськи
Класичний рецепт тертого овоча, до якого додаються всі необхідні спеції, щоб зимова заготівля на смак була такою ж, як куплена щойно.
Інгредієнти:
- півтора кілограма моркви;
- шість столових ложок цукру;
- півсклянки олії;
- три чайні ложки солі;
- пів чайної ложки меленого чорного перцю;
- пів чайної ложки меленого червоного перцю;
- дві чайні ложки меленого коріандру;
- півсклянки оцту 9%.
Це другий чудовий і перевірений рецепт на зиму – морква по корейськи виходить дуже ніжною і хрусткою, а також м’якою. Спочатку моркву тремо на тертці, викладаємо в миску і посипаємо цукром, сіллю, перцем чорним і червоним, коріандром. Додаємо пропущений через прес часник, вливаємо олію та оцет. Ретельно перемішуємо руками, накриваємо кришкою і прибираємо в холодильник на 8-10 годин. Вранці дістаємо миску, утрамбовуємо моркву в стерилізовані банки, заливаючи її маринадом, що залишився. Закриваємо кришками, прибираємо на зберігання.