Три різні рецепти дуже смачного грузинського салату, який здивує гостей і домочадців.
Ацецилі – це простий і смачний грузинський салат, який легко можна повторити у себе вдома. Існують різні варіанти приготування цієї страви і ми відібрали три з них.
Салат ацецилі з куркою – рецепт
Ацецилі з курки виходить дуже ситним. Його варто сприймати як самодостатню страву, яку можна подавати на обід або вечерю. Для приготування беремо:
- 300 грамів копченої, відвареної або обсмаженої грудки;
- 100 грамів волоських горіхів;
- 30 грамів кінзи;
- 30 грамів зерен граната;
- один великий баклажан;
- один великий болгарський перець;
- одну цибулину;
- чверть перцю чилі;
- три зубчики часнику;
- столову ложку гранатового соусу;
- чайну ложку хмелі-сунелі;
- сіль;
- три столові ложки винного червоного оцту;
- чайну ложку аджики.
Болгарський перець і баклажан миємо, робимо кілька проколів і запікаємо в духовці 30 хвилин за 200 градусів. Овочі мають стати м’якими. Під час приготування їх потрібно буде перевернути.
У цей час чистимо і нарізаємо на тонкі півкільця цибулю. До неї додаємо оцет, аджику й залишаємо на 10 хвилин, щоб промаринувалася.
Філе рвемо на тонкі та довгі волокна. Гострий перець очищаємо від насіння і нарізаємо тонкими кільцями. Часник також потрібно почистити і дрібно нарубати.
Зелень промиваємо, обсушуємо та дрібно нарізаємо. Горіхи рубаємо ножем.
Коли овочі запечуться і злегка охолонуть, очищаємо їх від шкірки. Перець потрібно нарізати соломкою, а баклажан – розібрати на тонкі волокна.
Тепер збираємо страву. Змішуємо всі інгредієнти, крім зерен граната. Перемішуємо і залишаємо хвилин на 10-20. Перед подачею прикрашаємо гранатом.
Ацецилі по грузинськи – пікантний рецепт
Ацецилі з баклажанів є простішим варіантом цього салату. Він готується дуже просто, а результат незмінно тішить. Для страви беремо:
- три баклажани;
- 50 грамів волоських горіхів;
- 10 грамів гострого перцю;
- одну цибулину;
- три зубчики часнику;
- 0,5 чайної ложки хмелі-сунелі;
- 0,5 чайної ложки меленого чорного перцю;
- 0,5 чайної ложки коріандру;
- 15 грамів кінзи;
- три столові ложки оцту (яблучного);
- три-чотири столові ложки води.
Баклажани очищаємо від шкірки, ріжемо на пластини, присолюємо і залишаємо хвилин на 15. Промиваємо овочі, обсушуємо й обсмажуємо з обох боків.
Для соусу перебиваємо разом усі інші інгредієнти в блендері. Баклажани потрібно порвати на волокна, заправити і перемішати.
Салат ацецилі – швидкий рецепт
Цей варіант ацецилі чимось схожий на попередній, але все ж відрізняється через інші компоненти соусу. Варто спробувати різні рецепти, щоб вибрати той, який найбільше подобається. Для приготування цього беремо:
- три баклажани;
- одну маленьку цибулину;
- два-три зубчики часнику;
- перець чилі (за смаком);
- 80-100 грамів волоських горіхів;
- 15-20 грамів кінзи;
- одну столову ложку яблучного оцту;
- три-чотири столові ложки оливкової олії;
- одну чайну ложку лимонного соку;
- сіль;
- мелений чорний перець;
- мелений коріандр;
- хмелі-сунелі.
Баклажани миємо, нарізаємо на слайси завтовшки близько 0,5 см і обсмажуємо до золотистості з обох боків. Викладаємо на серветки або паперові рушники та злегка солимо.
У цей час перебиваємо в блендері цибулю, чилі, часник, кінзу та горіхи. Додаємо туди олію, оцет, сік лимона та спеції. Якщо соус буде занадто густим, то можна додати трохи води.
Баклажани рвемо руками на смужки і заправляємо їх соусом.
Вас також можуть зацікавити новини:
- Салат із баклажанів за 10 хвилин: три простих рецепти, які не можна пропустити
- Як приготувати баклажанну ікру на зиму: 3 рецепти, які підкорять будь-кого
- Як приготувати баклажанну ікру по-грузинськи: 3 шикарні рецепти