Їжа

Ідеально влітку і до шашлику: як приготувати грузинський салат ацецилі

Ідеально влітку і до шашлику: як приготувати грузинський салат ацецилі

Ацецилі – це простий і смачний грузинський салат, який легко можна повторити у себе вдома. Існують різні варіанти приготування цієї страви і ми відібрали три з них.

Салат ацецилі з куркою – рецепт

Ацецилі з курки виходить дуже ситним. Його варто сприймати як самодостатню страву, яку можна подавати на обід або вечерю. Для приготування беремо:

  • 300 грамів копченої, відвареної або обсмаженої грудки;
  • 100 грамів волоських горіхів;
  • 30 грамів кінзи;
  • 30 грамів зерен граната;
  • один великий баклажан;
  • один великий болгарський перець;
  • одну цибулину;
  • чверть перцю чилі;
  • три зубчики часнику;
  • столову ложку гранатового соусу;
  • чайну ложку хмелі-сунелі;
  • сіль;
  • три столові ложки винного червоного оцту;
  • чайну ложку аджики.

Болгарський перець і баклажан миємо, робимо кілька проколів і запікаємо в духовці 30 хвилин за 200 градусів. Овочі мають стати м’якими. Під час приготування їх потрібно буде перевернути.

У цей час чистимо і нарізаємо на тонкі півкільця цибулю. До неї додаємо оцет, аджику й залишаємо на 10 хвилин, щоб промаринувалася.

Філе рвемо на тонкі та довгі волокна. Гострий перець очищаємо від насіння і нарізаємо тонкими кільцями. Часник також потрібно почистити і дрібно нарубати.

Зелень промиваємо, обсушуємо та дрібно нарізаємо. Горіхи рубаємо ножем.

Коли овочі запечуться і злегка охолонуть, очищаємо їх від шкірки. Перець потрібно нарізати соломкою, а баклажан – розібрати на тонкі волокна.

Тепер збираємо страву. Змішуємо всі інгредієнти, крім зерен граната. Перемішуємо і залишаємо хвилин на 10-20. Перед подачею прикрашаємо гранатом.

Ацецилі по грузинськи – пікантний рецепт

Ацецилі з баклажанів є простішим варіантом цього салату. Він готується дуже просто, а результат незмінно тішить. Для страви беремо:

  • три баклажани;
  • 50 грамів волоських горіхів;
  • 10 грамів гострого перцю;
  • одну цибулину;
  • три зубчики часнику;
  • 0,5 чайної ложки хмелі-сунелі;
  • 0,5 чайної ложки меленого чорного перцю;
  • 0,5 чайної ложки коріандру;
  • 15 грамів кінзи;
  • три столові ложки оцту (яблучного);
  • три-чотири столові ложки води.

Баклажани очищаємо від шкірки, ріжемо на пластини, присолюємо і залишаємо хвилин на 15. Промиваємо овочі, обсушуємо й обсмажуємо з обох боків.

Для соусу перебиваємо разом усі інші інгредієнти в блендері. Баклажани потрібно порвати на волокна, заправити і перемішати.

Салат ацецилі – швидкий рецепт

Цей варіант ацецилі чимось схожий на попередній, але все ж відрізняється через інші компоненти соусу. Варто спробувати різні рецепти, щоб вибрати той, який найбільше подобається. Для приготування цього беремо:

  • три баклажани;
  • одну маленьку цибулину;
  • два-три зубчики часнику;
  • перець чилі (за смаком);
  • 80-100 грамів волоських горіхів;
  • 15-20 грамів кінзи;
  • одну столову ложку яблучного оцту;
  • три-чотири столові ложки оливкової олії;
  • одну чайну ложку лимонного соку;
  • сіль;
  • мелений чорний перець;
  • мелений коріандр;
  • хмелі-сунелі.

Баклажани миємо, нарізаємо на слайси завтовшки близько 0,5 см і обсмажуємо до золотистості з обох боків. Викладаємо на серветки або паперові рушники та злегка солимо.

У цей час перебиваємо в блендері цибулю, чилі, часник, кінзу та горіхи. Додаємо туди олію, оцет, сік лимона та спеції. Якщо соус буде занадто густим, то можна додати трохи води.

Баклажани рвемо руками на смужки і заправляємо їх соусом.

Вас також можуть зацікавити новини:

  • Салат із баклажанів за 10 хвилин: три простих рецепти, які не можна пропустити
  • Як приготувати баклажанну ікру на зиму: 3 рецепти, які підкорять будь-кого
  • Як приготувати баклажанну ікру по-грузинськи: 3 шикарні рецепти

Схожі публікації

Завантажити ще Loading...No more posts.