Їжа

Ця тушонка в автоклаві виходить кращою за магазинну: сім’я вимагає тільки таку

Ця тушонка в автоклаві виходить кращою за магазинну: сім'я вимагає тільки таку

Тушонка з курки або свинини подобається дуже багатьом. Її готують у духовці або автоклаві, а тому повторити рецепт тушонки вдома не становить проблем.

Ми підібрали два варіанти, які вийдуть навіть у новачків, якщо у них є автоклав.

Свиняча тушонка в автоклаві за ГОСТом

Кількість інгредієнтів множте на кількість банок. У рецепті вони вказані в розрахунку на одну півлітрову банку. Для приготування беремо:

  • 450 грамів свинячого окосту;
  • чайну ложку солі;
  • столову ложку цибулі;
  • три горошини чорного перцю;
  • один лавровий листок.

Ріжемо свинину невеликими шматочками – приблизно по 30-50 грамів. Цибулю дрібно нарізаємо. У добре вимиті банки поміщаємо спеції, цибулю і м’ясо, злегка утрамбовуючи.

Вміст має доходити до “плічок” банки – близько двох сантиметрів до верху. Поміщаємо банки в автоклав. Вони мають бути покриті водою сантиметра на два-три.

Закриваємо автоклав і нагріваємо його до 113-115 градусів. Коли температура досягне 90 градусів, перевірте аварійний (або запобіжний) клапан.

Готуємо 30-40 хвилин. Далі дійте за інструкцією до автоклава або залиште його і банки остигати до кімнатної температури.

Після цього дістаємо банки і залишаємо їх на кілька тижнів. Це не тільки зробить тушонку смачнішою, а й перевірить консерви на безпеку. Якщо щось пішло не так, то за вказаний час бактерії в банках почнуть розмножуватися. Це можна буде помітити за роздутою або зірваною кришкою.

Якщо нічого такого не сталося, значить тушонку можна їсти без побоювань.

Тушонка з курки

Це дуже проста тушонка в автоклаві. Вона чудово підійде новачкам, які вперше роблять такі заготовки. Для приготування беремо:

  • кілограм курячих гомілок або стегон;
  • чайну ложку солі;
  • п’ять-шість горошин чорного перцю;
  • два-три лаврові листки.

М’ясо промиваємо, нарізаємо середніми шматками і солимо. Розкладаємо по чистих банках по дві-три горошини перцю і по одній лаврушці. Потім щільно укладаємо м’ясо.

Зверху наливаємо воду, залишивши два сантиметри до краю банки. Щільно закручуємо кришки і відправляємо банки в автоклав.

Готувати тушонку потрібно близько 70-75 хвилин при 120 градусах на режимі стерилізації. У майбутньому можна спробувати використовувати й інші спеції: насіння гірчиці, орегано, коріандр або інші.

Схожі публікації

Завантажити ще Loading...No more posts.