Проте існує кілька кулінарних секретів, які допоможуть перетворити навіть найневдаліший шматок м’яса на шедевр
Нікому не подобається жорстке м’ясо, особливо коли часу обмаль на його маринування. Проте існує кілька кулінарних секретів, які допоможуть перетворити навіть найневдаліший шматок м’яса на шедевр. Pixel Inform розповідає, що потрібно додати в маринад, щоб м’ясо було м’яким.
Що додати у маринад, щоб він пом’якшив м’ясо?
Щоб маринад швидко пом’якшив м’ясо, потрібно щоб у нього були кислоти та ферменти. Їхнє головне завдання – розпочати процес денатурації білка ще до того, як м’ясо потрапить на вогонь.
Кислотне середовище – лимонний сік, оцет, кефір чи натуральний йогурт, які містять кислоти, що ніби «розплітають» щільні білкові зв’язки. Класичне поєднання лимонного соку та оливкової олії у пропорції 1:3 – чудовий варіант. Щоб збалансувати смак, додайте дрібку цукру.
Ферменти – це природні «прискорювачі», що містяться в деяких фруктах. І найвідоміші з них – це ківі та ананас. Вони містять ензими, які розщеплюють білок. Достатньо всього пари столових ложок фруктового пюре на кілограм м’яса і залишити на 15-20 хвилин. Важливо не перетримати маринад з ферментами, адже ви ризикуєте отримати надто пухку текстуру.
Сильногазована мінеральна вода також допоможе зробити м’ясо м’яким. Бульбашки вуглекислого газу працюють як мікроскопічні молоточки, які механічного руйнують щільні волокна. Заливши м’ясо мінералкою на 20-30 хвилин і ефект вас приємно здивує.
Ще один секретний інгредієнт – гірчиця. Вона містить ензими, що сприяють розм’якшенню. А у поєднанні з медом ви отримаєте ідеальний баланс гостроти, солодкості та ніжності.
Але якщо ситуація зовсім екстрена, на допомогу прийде харчова сода. Щіпка соди (чверть чайної ложки на 1 кілограм) створює лужне середовище, яке не даватиме білкам сильно стискатися при нагріванні. Але важливо не перетримати м’ясо в соді довше 15 хвилин та добре промити його перед готуванням, щоб уникнути неприємного присмаку.