Побут

Що не можна розігрівати в мікрохвильовці: не тільки молоко

Що не можна розігрівати в мікрохвильовці: не тільки молоко

Мікрохвильовка часом незамінна: у ній зручно розігрівати, розморожувати їжу або можна швидко приготувати перекус. Однак підходить мікрохвильова піч далеко не для всіх продуктів: деякі можуть просто забруднити її, інші й того гірше – виділяти токсичні речовини та призвести до загоряння. Розповідаємо, про які продукти йдеться, а також у якому посуді не можна гріти в мікрохвильовці.

Що не можна гріти в мікрохвильовці

Досить популярні продукти, але не тільки, увійшли до переліку заборонених для мікрохвильовки.

  • Яйця

Одна з причин, чому не можна гріти яйця в мікрохвильовці – вони обов’язково вибухнуть. Йдеться про сирі яйця в шкаралупі: під час нагрівання жовток прогрівається швидше за білок, тож усередині продукту створюється тиск і відбувається вибух. Тож варити яйця потрібно традиційним способом – на плиті.

Якщо ж потрібно розігріти вже зварене яйце, його також попередньо чистять, розрізають на частини або роблять кілька проколів виделкою.

  • Молоко

У мікрохвильовці не радять гріти молоко – піч розігріває його нерівномірно, всередині рідини утворюються перегріті ділянки, через які легко обпектися. Грудне молоко, розігріте таким чином, втрачає свою користь, тобто сенсу в такому продукті немає.

  • Пекучий перець

Такий перець у мікрохвильовці виділяє капсаїцин – це речовина, яка робить його пекучим. Так от: пари капсаїцину діють майже так само, як перцевий балончик, і можуть викликати сильне печіння в очах і горлі. Тому, якщо у вас раптом з’явилася геніальна ідея розігріти сушений пекучий перець або ж страви з ним – використовуйте для цього інший спосіб.

  • Майонез

Причина, чому не можна гріти майонез у мікрохвильовці, теж належить до розряду небезпечних для здоров’я. Почнемо з того, що майонез або продукти з ним взагалі не можна гріти – у процесі нагрівання продукт починає виділяти канцерогени. І, щоб бути зовсім чесними: майонез краще не вживати в принципі – якщо хочете довше залишатися здоровими.

  • Виноград

Не всім спадає на думку “світла думка” приготувати з винограду родзинки в духовці, але, якщо вона у вас з’явилася, відразу ж відмовляйтеся.

Виноград у мікрохвильовці – це джерело небезпеки. Потрапивши всередину, ягоди починають спалахувати і, замість родзинок, ви отримаєте вогняне шоу, яке може пошкодити саму піч.

  • Продукти в щільній оболонці

Також потрібно звернути увагу, чому не можна гріти їжу в мікрохвильовій печі, якщо вона в оболонці – це можуть бути як сардельки з сосисками, так і помідори (роль оболонки відіграє шкірка). Під час нагрівання оболонка/шкірка лопає прямо в печі і виходить “міні-вибух”.

Якщо ж говорити про те, в якому посуді не можна гріти в мікрохвильовій печі, то це весь металевий (консервні банки сюди ж), кришталевий, посуд із фольги, паперу та пластику, а також із позолотою. Метал, фольга, позолота і папір можуть загорітися, кришталь не радять використовувати, оскільки він містить метали, несумісні з мікрохвильовою піччю. Пластик під час нагрівання (навіть щільний) здатний виділяти шкідливі речовини, тому краще все-таки перестрахуватися і перекласти їжу в скло.

Раніше ми розповідали, як приготувати яєчню в мікрохвильовці за лічені хвилини.

  • У холодильнику не буде криги, а продукти залишаться свіжими довше: що потрібно зробити
  • Стають неїстівними завчасно: продукти, яким не місце в коморі

Схожі публікації

Завантажити ще Loading...No more posts.