Побут

Пухкі ватрушки з сиром. Рецепт дня

Ватрушка – це традиційна слов’янська випічка, що бере свою назву від слова «ватра», тобто «вогонь». Така випічка завжди пахла затишком у домі. Найпопулярніший варіант – ватрушка з сиром. Рецепт від «Зеленої садиби».

Інгредієнти

Борошно600 г
Сметана200 г
Молоко200 мл
Ванілінпакетик, 2 г
Цукор3-5 ст. л.
Дріжджі живі25 г
Яйця2 шт.
Сільдрібка
Сир500-600 г
Яйце1 шт.
Цукорза смаком
Родзинкиза вподобанням

Спосіб приготування:

Крок 1

Щоб тісто добре піднялося, а здоба була пухкою, розітріть дріжджі з ложкою цукру та залиште на 10-15 хвилин для активації.

Крок 2

Тим часом підігрійте молоко зі сметаною, влийте до дріжджової маси, додайте решту цукру, дрібку солі, яйця, ванілін та борошно. Замісіть тісто, щоб воно стало м’яким і не липло до рук. За потреби додайте ще трохи борошна.

Крок 3

Залиште тісто підходити, потім потисніть його руками та дочекайтеся повторного підйому. Для кращого результату дотримуйтесь подвійного підходу тіста.

Крок 4

Далі розділіть тісто на шматочки по 50 г та сформуйте ватрушки. Дайте виробам підійти ще раз.

Крок 5

Для формування ватрушок використайте чашку, щоб вирізати основу з тіста. Залишки тіста розкачайте, скрутіть у джгутик та викладіть по краю основи, змочивши краї водою для кращого зчеплення. Покладіть на дно листочок м’яти, додайте сирну масу.

Крок 6

Випікайте у розігрітій до 180°C духовці протягом 15-20 хвилин, до золотистого кольору.

Крок 7

За бажанням змастіть готові ватрушки сметанною помадкою (змішайте сметану з цукром і ваніліном). У сирну начинку також додайте родзинки або інші сухофрукти за смаком.

Більше оригінальних страв у рубриці «Рецепти»

Схожі публікації

Завантажити ще Loading...No more posts.