Їжа

Ажурні млинці “Три склянки”: геніальний рецепт, який ніколи не підводить

Ажурні млинці "Три склянки": геніальний рецепт, який ніколи не підводить

Класичні млинці – смачна, але примхлива страва. Навіть за одним і тим самим рецептом вироби можуть не вийти. Найнадійнішими вважаються млинці, приготовані на окропі. Гаряча вода скріплює борошно і робить структуру тіста однорідною.

Спробуйте приготувати млинці “Три склянки”, і цей рецепт точно стане вашим улюбленим. Він дуже простий і не вимагає кухонних ваг, а результат завжди виходить однаково смачним.

Рецепт млинців “Три склянки”

Для приготування знадобляться рівні обсяги борошна, води та молока. Саме таке співвідношення вважається ідеальним. Сіль і цукор додавайте за смаком залежно від того, чи хочете ви солодку або солону страву.

Підготуйте такі інгредієнти:

  • склянка борошна;
  • склянка води (окріп);
  • склянка молока;
  • два великих або три маленьких яйця;
  • три столові ложки олії;
  • столова ложка цукру;
  • дрібка солі.

Молоко і яйця мають бути кімнатної температури, тому бажано дістати їх із холодильника заздалегідь.

Яйця за допомогою вінчика або блендера потрібно збити з цукром і сіллю. Додати молоко і збити знову. Борошно просіяти через дрібне решето (краще двічі) і всипати до основної маси. Замісити, поки структура не стане однорідною і без грудочок. Зараз тісто на млинці на молоці має бути густим і шовковистим.

Через кілька хвилин влити олію і крутий окріп. Знову перемішати. За можливості рекомендується залишити суміш під плівкою на 15 хвилин, щоб усі продукти добре з’єдналися і настоялися. Тепер можна смажити млинці на воді та молоці.

На дуже гарячу сковороду влити трохи олії. Зменшити вогонь до середнього і влити половину ополоника тіста. Розподілити по всій площі та смажити 1-2 хвилини. Таким чином зробити всі млинці. Якщо посуд зношений, то змащувати олією його варто приблизно через кожні п’ять млинців.

Приготовані за цим рецептом ласощі гарантовано виходять смачними, не розлізаються і не прилипають, легко перевертаються.

Раніше ми писали, яка є приголомшлива солона начинка для млинців, яку готують навіть у ресторанах. До неї входять шинка та сир.

Схожі публікації

Завантажити ще Loading...No more posts.