
Бала Сарда, засновник VAHDAM розповіла, що температура води – це «найважливіший фактор»
Іноді зелений чай набуває неприємної гіркоти – причина часто криється в неправильному заварюванні. Tasting Table розповідає, як можна пом’якшити цей злегка гіркий смак.
Температура води – це найважливіший фактор, на який слід звернути увагу, якщо ви хочете зменшити гіркоту зеленого чаю. Ідеальна температура повинна бути між 70 і 80°C, що дозволить розкрити корисні властивості напою, не посилюючи його гіркоту. Занадто гаряча вода може призвести до виділення надмірної кількості танінів, що сприятимуть гіркоті.
Ще одним важливим фактором, який слід враховувати, є вага чайного листка, оскільки використання занадто великої кількості чаю гарантуватиме гіркоту. Співвідношення 2 г на 200 мл води ідеальне для заварювання. Дистильовану воду для заварювання чаю брати не можна.
Сорт листя також вплине на загальний смак і якість вашого чаю. Ціле листя, на відміну від дрібного або порошкоподібного чаю в пакетиках, зазвичай менш гірке.













