Побут

Як збити вершки без міксера за кілька хвилин: лайфхак з банкою

Як збити вершки без міксера за кілька хвилин: лайфхак з банкою

Виявляється, для того, щоб збити вершки, міксер не потрібен – та й вінчик, власне, теж. Досвідчені кулінари радять узяти звичайну скляну банку. Розповідаємо, як правильно збити вершки за допомогою цього лайфхака.

Як збити вершки з цукром або без, якщо немає міксера

Господині часом задаються питанням, як збити вершки для торта, якщо під рукою немає ні міксера, ні вінчика. Для цього радять згадати, як наші бабусі збивали зі сметани масло за допомогою звичайної банки. Тут принцип такий самий, тільки замість сметани – вершки, а збивати потрібно менш інтенсивно, інакше у вас також вийде масло.

Отже, як збити вершки з цукровою пудрою (або без неї) за допомогою банки:

  • добре охолодіть вершки – вони стануть щільнішими за текстурою і їх буде легше збивати;
  • перекладіть вершки в суху і чисту банку – беріть посудину більшу, ніж у вас вершків, оскільки під час збивання вони збільшуються в об’ємі;
  • накрийте пластиковою кришкою і трясіть, поки не зіб’єте до потрібної консистенції, м’яких або стійких піків.

Вершки слід брати жирністю 33% і вище, тоді вони гарно зіб’ються. У цьому процесі важливо не перестаратися, як уже говорили вище, інакше продукт перетвориться на масло. Щойно вершки триматимуть форму – припиняйте трясти банку.

Як збити вершки 15 жирності? Це зробити складніше, оскільки, щоб отримати стійкі піки, потрібен жирний продукт. Але для нежирних вершків можна використовувати загущувач або лимонний сік – їх слід додавати в процесі збивання. Вершки перед цим також потрібно охолодити, а лимонний сік, якщо ви використовуєте його, процідити – він стабілізує і загустить продукт.

Раніше ми розповідали, що робити, щоб квашена капуста не перекисла і не потемніла – як правильно її квасити.

Схожі публікації

Завантажити ще Loading...No more posts.