
У кулінарів є простий секрет: вони готують суп, не накриваючи його кришкою
Чи варто накривати каструлю кришкою під час приготування супу – залежить від того, яким ви хочете бачити кінцевий результат. Від цього нюансу залежить і смак, і навіть час приготування. УНІАН розповідає, чи потрібно все ж таки закривати кришку під час варіння.
Чи потрібно варити суп під кришкою, чи без?
У кулінарів є простий секрет: вони готують суп, не накриваючи його кришкою. І ця технологія перевірена роками. Під час варіння з кришкою пара перетворюється на конденсат та стікає в каструлю – в результаті бульйон виходить каламутним.
Але якщо варити суп, не накриваючи кришкою то рідина потихеньку випаровуватиметься і бульйон вийде прозорим та легким. А страва триматиме стабільну температуру, а м’ясо стане м’яким та соковитим.
Також без кришки можна контролювати приготування – знімати пінку, прибирати зайвий жир. Також приготування супу без кришки дає можливість розкритися спеціям.
Чи потрібно накривати суп кришкою після варіння?
Суп має остигати з відкритою кришкою, щоб уникнути появи конденсату, який зробить суп важким, а бульйон каламутним. Накривати кришкою суп потрібно тільки коли готуєте крем-суп.











