Їжа

Розсипчастий кускус за 5 хвилин: секрет правильного приготування

Розсипчастий кускус за 5 хвилин: секрет правильного приготування

Кускус – це смачна пшенична крупа, яку часто обирають за швидкість приготування. Крім того, вона є чудовим гарніром, якщо потрібно скинути кілька зайвих кілограмів.

Зазвичай кускус заливають гарячою водою, доводять до кипіння та прибирають з вогню. Далі закривають кришку і дають йому пропаритися протягом п’яти хвилин. Після цього його подають як гарнір або ж додають до складу салатів. Однак є спосіб, як зробити кускус розсипчастим і смачнішим. Раніше ми розповідали, як приготувати соковиті картопляні зрази з грибами, м’ясом і капустою.

Як варити кускус у каструлі

Як пише Еxpress, кулінарний експерт із The Modern Proper знає, як зробити цю кашу набагато смачнішою.

“Кускус насправді є різновидом пасти. Виготовляється з частково звареної манної крупи та води, буває кількох розмірів”, – зазначає він.

Оскільки ми вже розглянули швидкий варіант, як варити кускус на воді, варто зупинитися на більш цікавому способі – з додаванням бульйону.

На думку експерта, “ваш кускус буде набагато смачнішим, якщо ви використовуєте курячий або овочевий бульйон”. Якщо у вас немає раніше звареного – не біда. Просто додайте в каструлю з кускусом кубик бульйону, який можна купити в будь-якому магазині, і мішайте до розчинення. Потім накрийте кришкою і вимкніть вогонь.

Набагато смачніше буде, якщо додати до гарніру трохи вершкового масла, коли каша вже буде готова.

За словами експерта, у кускус варто додати різні трави. Хорошим варіантом будуть:

  • базилік,
  • петрушка;
  • м’ята.

При цьому “традиційним партнером” для нього вважається, як не дивно, цедра лимона.

Смачний і розсипчастий кускус – як варити за методом кухарів

Цей рецепт розрахований на чотирьох осіб. Час приготування займе всього п’ять хвилин. Беремо:

  • дві чашки курячого бульйону або води;
  • одну ст.л. оливкової олії;
  • половину ч.л. морської солі;
  • півтори чашки кускусу.

Тепер перейдемо до того, як правильно варити кускус.

У середній каструлі змішайте бульйон, олію та сіль. Поставте ємність на сильний вогонь. Коли рідина закипить, вимкніть вогонь, всипте кускус і перемішайте до однорідної маси. Потім накрийте каструлю кришкою.

Дайте кускусу постояти п’ять хвилин, зніміть кришку і розпушіть його виделкою. Після цього можна подавати.

Схожі публікації

Завантажити ще Loading...No more posts.