Гарнір вийде з насиченим смаком і без особливих зусиль.
Кускус – це смачна пшенична крупа, яку часто обирають за швидкість приготування. Крім того, вона є чудовим гарніром, якщо потрібно скинути кілька зайвих кілограмів.
Зазвичай кускус заливають гарячою водою, доводять до кипіння та прибирають з вогню. Далі закривають кришку і дають йому пропаритися протягом п’яти хвилин. Після цього його подають як гарнір або ж додають до складу салатів. Однак є спосіб, як зробити кускус розсипчастим і смачнішим. Раніше ми розповідали, як приготувати соковиті картопляні зрази з грибами, м’ясом і капустою.
Як варити кускус у каструлі
Як пише Еxpress, кулінарний експерт із The Modern Proper знає, як зробити цю кашу набагато смачнішою.
“Кускус насправді є різновидом пасти. Виготовляється з частково звареної манної крупи та води, буває кількох розмірів”, – зазначає він.
Оскільки ми вже розглянули швидкий варіант, як варити кускус на воді, варто зупинитися на більш цікавому способі – з додаванням бульйону.
На думку експерта, “ваш кускус буде набагато смачнішим, якщо ви використовуєте курячий або овочевий бульйон”. Якщо у вас немає раніше звареного – не біда. Просто додайте в каструлю з кускусом кубик бульйону, який можна купити в будь-якому магазині, і мішайте до розчинення. Потім накрийте кришкою і вимкніть вогонь.
Набагато смачніше буде, якщо додати до гарніру трохи вершкового масла, коли каша вже буде готова.
За словами експерта, у кускус варто додати різні трави. Хорошим варіантом будуть:
- базилік,
- петрушка;
- м’ята.
При цьому “традиційним партнером” для нього вважається, як не дивно, цедра лимона.
Смачний і розсипчастий кускус – як варити за методом кухарів
Цей рецепт розрахований на чотирьох осіб. Час приготування займе всього п’ять хвилин. Беремо:
- дві чашки курячого бульйону або води;
- одну ст.л. оливкової олії;
- половину ч.л. морської солі;
- півтори чашки кускусу.
Тепер перейдемо до того, як правильно варити кускус.
У середній каструлі змішайте бульйон, олію та сіль. Поставте ємність на сильний вогонь. Коли рідина закипить, вимкніть вогонь, всипте кускус і перемішайте до однорідної маси. Потім накрийте каструлю кришкою.
Дайте кускусу постояти п’ять хвилин, зніміть кришку і розпушіть його виделкою. Після цього можна подавати.