Морква надовго збереже соковитість, якщо знати про одну хитрість.
Досвідчені господарі знають – найкращий спосіб, як зберігати моркву свіжою тривалий час – це засипати землею або піском. У такому вигляді вона може пролежати місяцями і не псуватися. А якщо потрібно купити митий овоч? Тоді термін придатності скорочується до кількох днів.
Але якщо знати одну хитрість, то навіть чищений овоч пролежить свіжим понад місяць. Дізнайтеся в нашому матеріалі, як краще зберігати моркву в митому вигляді з мінімальними зусиллями.
Як зберігати моркву в холодильнику тижнями
Про те, як правильно зберігати моркву, розповіло видання Express. Якщо просто покласти в холодильник миті овочі в пакеті, то вже за кілька днів вони розм’якнуть і зморщаться. Тому чисті плоди зазвичай купують невеликими порціями.
Це відбувається через випаровування. Морква втрачає вологу, стає м’якою та несмачною. Тож найкращий спосіб, як зберігати моркву соковитою, це забезпечити доступ до води і при цьому захистити від бактерій. Вам допоможе звичайна банка об’ємом 1-1,5 літра.
З цим способом навіть миті коренеплоди надовго збережуться свіжими. Ви зможете тримати вдома великі порції без необхідності постійно ходити в магазин. Як зберігати моркву в банці? Просто наріжте шматочками однакового розміру, які помістяться в ємність. Викладіть овочі в посуд, доверху заповнений водою. При цьому в контейнері має залишатися хоча б 5 мм вільного простору.
Закрийте банку з морквою кришкою і поставте в холодильник біля стінки. Воду в контейнері рекомендується міняти хоча б раз на тиждень. Овочі залишаться хрусткими, ніби куплені вчора. Таким же чином можна зберігати селеру, редис, салат, цибулю-порей і пастернак.
Раніше ми також розповідали, як зберігати банани свіжими і не почорнілими протягом місяця. Для цього теж знадобиться банка.