Приготувати кожен із цих салатів зможе будь-яка господиня.
Дієтологи навперебій розповідають, чим корисна печінка тріски – за їхніми словами, популярний продукт багатий жирними кислотами Омега-3, вітамінами А і D. Такий чудовий склад перетворює звичайну консерву буквально на священний грааль. Вживати її можна і в чистому вигляді, але краще приготувати салат із печінкою тріски – класичний або який-небудь незвичайний.
Чудовий салат із печінкою тріски та яйцем
Простий і смачний салат готується всього 15 хвилин разом із часом, витраченим на варіння яєць.
Інгредієнти:
- половина банки печінки тріски;
- три курячих яйця;
- половинка ріпчастої цибулі;
- зелена цибуля, петрушка.
Вам потрібно спочатку відварити яйця круто, остудити їх і почистити від шкаралупи. Далі нарізати дрібним кубиком і перекласти в салатницю. Відкрити консерву, дістати половину вмісту банки, додати до яєць. Також дрібно нарізати ріпчасту цибулю, нашаткувати зелену цибулю та петрушку, перекласти в ту саму ємність до решти інгредієнтів. Перемішати, заправити олією з-під консерви або взагалі обійтися без заправки. Вуаля – шалений салат із печінки тріски готовий.
Салат із печінкою тріски, яйцем і сиром
Цей рецепт подобається дуже багатьом, навіть існує думка, начебто він найвдаліший з усіх наявних, у складі яких є печінка тріски.
Інгредієнти:
- двісті грамів печінки тріски (одна банка);
- одна морква;
- сто грамів твердого сиру;
- два курячих яйця;
- одна маленька ріпчаста цибуля;
- майонез.
Такий салат із печінкою тріски готується теж швидко, але його необхідно просочувати в холодильнику – на це йде мінімум 2 години. Для приготування салату відваріть яйця, остудіть їх і відкладіть убік. Відкрийте банку консерви, розімніть її виделкою. На крупній тертці натріть моркву, викладіть на плоску тарілку шаром. Зверху розмістіть терті варені яйця. Далі – подрібнену ріпчасту цибулю упереміш із печінкою тріски. Наприкінці вам залишиться тільки посипати салат тертим сиром і змастити майонезом.
Салат із печінкою тріски, яйцем та огірком
Ще одна варіація салату, у складі якого будуть присутні свіжі та мариновані огірки. Саме таке поєднання додасть певної пікантності страві.
Інгредієнти:
- одна банка печінки тріски (200 грамів);
- дві картоплини;
- одна морква;
- два яйця;
- два мариновані огірки;
- два свіжих огірки;
- сто п’ятдесят грамів твердого сиру;
- пучок зеленої цибулі;
- сіль, майонез.
Салат із печінкою тріски та кукурудзою
Салати з печінкою тріски, як бачите, можуть складатися з абсолютно різного набору інгредієнтів, але кукурудза у складі точно доповнить вдалий рецепт.
Інгредієнти:
- половина банки печінки тріски;
- три курячих яйця;
- один свіжий огірок;
- сто грамів твердого сиру;
- чотири столові ложки консервованої кукурудзи;
- одна ріпчаста цибуля;
- пучок петрушки;
- майонез, сіль, перець.
Ріпчасту цибулю почистити від лушпиння, нарізати дрібними кубиками. Свіжий огірок можна позбавити шкірки, а можна залишити як є і також подрібнити. Печінку тріски викласти з банки на паперовий рушник, щоб прибрати зайву олію, а потім розім’яти рибу виделкою. Відварені яйця та твердий сир натерти на тертці. З’єднати всі продукти в одній салатниці, додати кукурудзу. Посолити, поперчити, заправити майонезом і перемішати. Зверху посипати салат нарізаною зеленою цибулею.
Вас також можуть зацікавити новини:
- Незвичайні та смачні салати з тунцем: 4 рецепти, які варто спробувати
- Суп із вермішеллю та секретним інгредієнтом: що додати наприкінці готування
- 6 рецептів бутербродів нашвидкуруч: коли немає часу готувати