Розповідаємо, як приготувати смачне печиво для близьких на свято.
Найближчим часом очікується важливе свято – Медовий Спас. Цього дня також починається Успенський піст 2025.
Раніше ми повідомляли, коли Медовий Спас і що потрібно готувати на Медовий Спас.
Як відомо, з нагоди цього свята робиться різна випічка з медом – печиво, коржики, торти. УНІАН підібрав кілька шикарних рецептів.
Печиво медове м’яке
Це дуже проста випічка з медом. Тісто готується легко, а на випікання піде всього 10-15 хвилин. Для приготування беремо:
- два яйця;
- 100 грамів вершкового масла;
- 140 мілілітрів меду;
- 300 грамів пшеничного борошна;
- 70 грамів цукру;
- ванільний цукор;
- пачку розпушувача;
- дрібку солі.
Масло потрібно розтопити. Коли воно трохи охолоне, додаємо цукор, яйця, мед, сіль і ваніль. Добре перемішуємо і всипаємо просіяне борошно з розпушувачем.
Потрібно замісити тісто, накрити його харчовою плівкою і прибрати в морозилку на 15 хвилин.
Дістаємо тісто і скачуємо кульки. На деко вистилаємо пергамент. Перекладаємо на нього майбутнє печиво і випікаємо за 180 градусів близько 15 хвилин. Слідкуйте за тим, щоб випічка не підгоріла і не пересушилася.
Випічка на меду без цукру
Це печиво виходить ніжним і ароматним. Його варто готувати не тільки на Спас, а й із настанням холодів. Для приготування беремо:
- 180 грамів меду;
- чайну ложку меленого імбиру;
- 0,5 чайної ложки мускатного горіха;
- третину чайної ложки гвоздики;
- дрібку запашного перцю;
- чайну ложку кориці;
- дрібку солі;
- чайну ложку соди;
- 125 грамів вершкового масла;
- одне яйце;
- 520 грамів борошна;
Мед нагріваємо до появи бульбашок. Після цього прибираємо з вогню і всипаємо туди соду. Швидко мішаємо, у цей момент почнеться реакція і маса сильно запіниться.
Додаємо спеції та нарізане кубиками масло. Перемішуємо до розчинення масла. Вбиваємо туди яйце і злегка збиваємо. Частинами всипаємо борошно і замішуємо тісто. Залишаємо його на 20 хвилин.
Тісто ділимо навпіл і розкачуємо, але не надто тонко (близько сантиметра). Вирізаємо улюбленими формочками і випікаємо за 180 градусів усього 10 хвилин.
Тепер розглянемо, як приготувати медове печиво нашвидкуруч.
Випічка з медом на сковороді
Це дуже смачний і хрусткий десерт, який готується без цукру. Для нього всього лише потрібні:
- 50 грамів вершкового масла;
- 100 грамів меду;
- чайну ложку розпушувача;
- 300 грамів борошна;
- одне яйце.
Масло має бути м’яким, а мед – рідким. Змішуємо їх разом до однорідності. Додаємо туди яйце і злегка збиваємо виделкою.
Всипаємо просіяне борошно та розпушувач. Замішуємо тісто та розкачуємо в пласт. Далі беремо улюблені формочки та вирізаємо печиво.
Викладаємо їх на холодну суху пательню та готуємо.
Вас також можуть зацікавити новини:
- Цей плов зникає зі столу першим: що додати, щоб усі просили добавку
- Смачніше, ніж у ресторані: ледачі хачапурі з сиром на сковороді
- Без замісу та духовки: хачапурі з сиром на сковороді за 10 хвилин