Їжа

Без цукру та випічки: 3 рецепти ароматного печива на Медовий Спас

Без цукру та випічки: 3 рецепти ароматного печива на Медовий Спас

Найближчим часом очікується важливе свято – Медовий Спас. Цього дня також починається Успенський піст 2025.

Раніше ми повідомляли, коли Медовий Спас і що потрібно готувати на Медовий Спас.

Як відомо, з нагоди цього свята робиться різна випічка з медом – печиво, коржики, торти. УНІАН підібрав кілька шикарних рецептів.

Печиво медове м’яке

Це дуже проста випічка з медом. Тісто готується легко, а на випікання піде всього 10-15 хвилин. Для приготування беремо:

  • два яйця;
  • 100 грамів вершкового масла;
  • 140 мілілітрів меду;
  • 300 грамів пшеничного борошна;
  • 70 грамів цукру;
  • ванільний цукор;
  • пачку розпушувача;
  • дрібку солі.

Масло потрібно розтопити. Коли воно трохи охолоне, додаємо цукор, яйця, мед, сіль і ваніль. Добре перемішуємо і всипаємо просіяне борошно з розпушувачем.

Потрібно замісити тісто, накрити його харчовою плівкою і прибрати в морозилку на 15 хвилин.

Дістаємо тісто і скачуємо кульки. На деко вистилаємо пергамент. Перекладаємо на нього майбутнє печиво і випікаємо за 180 градусів близько 15 хвилин. Слідкуйте за тим, щоб випічка не підгоріла і не пересушилася.

Випічка на меду без цукру

Це печиво виходить ніжним і ароматним. Його варто готувати не тільки на Спас, а й із настанням холодів. Для приготування беремо:

  • 180 грамів меду;
  • чайну ложку меленого імбиру;
  • 0,5 чайної ложки мускатного горіха;
  • третину чайної ложки гвоздики;
  • дрібку запашного перцю;
  • чайну ложку кориці;
  • дрібку солі;
  • чайну ложку соди;
  • 125 грамів вершкового масла;
  • одне яйце;
  • 520 грамів борошна;

Мед нагріваємо до появи бульбашок. Після цього прибираємо з вогню і всипаємо туди соду. Швидко мішаємо, у цей момент почнеться реакція і маса сильно запіниться.

Додаємо спеції та нарізане кубиками масло. Перемішуємо до розчинення масла. Вбиваємо туди яйце і злегка збиваємо. Частинами всипаємо борошно і замішуємо тісто. Залишаємо його на 20 хвилин.

Тісто ділимо навпіл і розкачуємо, але не надто тонко (близько сантиметра). Вирізаємо улюбленими формочками і випікаємо за 180 градусів усього 10 хвилин.

Тепер розглянемо, як приготувати медове печиво нашвидкуруч.

Випічка з медом на сковороді

Це дуже смачний і хрусткий десерт, який готується без цукру. Для нього всього лише потрібні:

  • 50 грамів вершкового масла;
  • 100 грамів меду;
  • чайну ложку розпушувача;
  • 300 грамів борошна;
  • одне яйце.

Масло має бути м’яким, а мед – рідким. Змішуємо їх разом до однорідності. Додаємо туди яйце і злегка збиваємо виделкою.

Всипаємо просіяне борошно та розпушувач. Замішуємо тісто та розкачуємо в пласт. Далі беремо улюблені формочки та вирізаємо печиво.

Викладаємо їх на холодну суху пательню та готуємо.

Вас також можуть зацікавити новини:

  • Цей плов зникає зі столу першим: що додати, щоб усі просили добавку
  • Смачніше, ніж у ресторані: ледачі хачапурі з сиром на сковороді
  • Без замісу та духовки: хачапурі з сиром на сковороді за 10 хвилин

Схожі публікації

Завантажити ще Loading...No more posts.