Їжа

Бурштинове варення-п’ятихвилинка з яблук: шматочки прозорі, як льодяники

Бурштинове варення-п'ятихвилинка з яблук: шматочки прозорі, як льодяники

У холодний осінній або зимовий вечір до чашки чаю чудово підійде ароматне і насичене варення з яблук. Незважаючи на підняття цін, вони все одно дешевші за інші фрукти і ягоди, а тому добре підходять для консервації.

Ми розібралися, як варити яблучне варення і підібрали три смачних рецепти, які варто спробувати.

Яблучне варення швидкого приготування

Рецепт-п’ятихвилинка дає змогу економити багато часу і зберегти максимум корисного у фруктах. Для приготування беремо:

  • кілограм яблук;
  • 500 грамів цукру.

Це дуже просте яблучне варення. Воно готується швидко і практично без зусиль, що важливо для новачків у цій справі.

Яблука миємо, зрізаємо шкірку і видаляємо серцевини. Нарізаємо в каструлю фрукти шматочками або кубиками середнього розміру. Всипаємо до них цукор, перемішуємо і залишаємо на кілька годин. Із яблук має витекти багато соку, з якого приготуємо сироп. Якщо рідини мало, потрібно додати трохи води.

Переміщаємо каструлю на плиту і нагріваємо, поки сироп не забурлить. Засікаємо п’ять хвилин і прибираємо з вогню. Розливаємо варення по стерилізованих банках і закатуємо. Залишаємо вкритими до охолодження, зберігаємо в прохолодному й темному місці.

Прозоре яблучне варення шматочками

Це дуже красиве варення з тягучим, густим і солодким сиропом. Зовнішній вигляд консервації запам’ятовується кожному, хто її бачив. Для приготування беремо:

  • кілограм яблук;
  • 800 грамів цукру;
  • 0,5 чайної ложки меленої кориці.

Яблука розрізаємо на чотири частини та видаляємо серцевини. Шкірку можна не очищати. Важливо нарізати фрукти на акуратні тонкі шматочки. У рецепті вказана вага вже очищених яблук.

Пересипаємо шматочки фруктів цукром, розмістивши їх у ємності, в якій плануєте робити варення. Обережно перемішайте. Спробуйте яблука і якщо вони дуже солодкі, то цукру беремо менше – 500-600 грамів, а от для кислих його потрібно взяти більше.

Залишаємо на ніч або хоча б на вісім годин. За цей час фрукти пустять багато соку. Переміщаємо каструлю з яблуками на плиту і доводимо до кипіння. Готуємо п’ять хвилин. Акуратно помішуємо, занурюючи часточки в сироп.

Накриваємо кришкою і залишаємо на 12 годин. Знову доводимо до кипіння, готуємо п’ять хвилин і охолоджуємо. Ще раз доводимо до кипіння, всипаємо корицю і розливаємо варення по стерилізованих банках. Закатуємо яблучне варення і після охолодження прибираємо на зберігання.

Бурштинове яблучне варення – рецепт із лимонним соком

Це яблучне варення ще називають бурштиновим, за гарний колір. Для нього беремо:

  • 1,7 кілограма яблук;
  • 1,5 кілограм цукру;
  • три літри води (+ склянка);
  • чотири столові ложки лимонного соку;
  • третина чайної ложки лимонної кислоти (+ третина чайної ложки).

У каструлю для варення наливаємо воду і всипаємо туди лимонну кислоту. Яблука чистимо від серцевин, нарізаємо на часточки і пересипаємо в цю воду. Так вони не потемніють.

У каструлю наливаємо склянку води, сік лимона і цукор. Готуємо сироп, поки він не стане прозорим. Із фруктів зливаємо воду. Промиваємо їх і заливаємо гарячим сиропом. Залишаємо так на ніч.

Ставимо каструлю на плиту. Після закипання всипаємо третину чайної ложки лимонної кислоти і готуємо на середньому вогні сім хвилин.

Остуджуємо до кімнатної температури і знову варимо. Даємо покипіти сім хвилин і охолоджуємо (близько 10 годин). Втретє кип’ятимо вісім хвилин. Часточки за цей час стануть прозорими, а сироп – густим. Закочуємо варення в банки і після охолодження зберігаємо в темному місці.

Вас також можуть зацікавити новини:

  • Багато хто смажить лисички неправильно: ось найкращий спосіб прибрати гіркоту
  • Ароматна заправка для супу: готую банками, а взимку суп за 10 хвилин
  • Готую цю борщову заправку щоосені: взимку сім’я просить борщ мало не щодня

Схожі публікації

Завантажити ще Loading...No more posts.