Розповідаємо, як приготувати ці цукерки трьома різними способами.
Смачні цукерки “Рафаелло” мало кого залишають байдужим. Вони давно асоціюються зі святковим настроєм. Водночас ціна цих солодощів постійно зростає.
На щастя, приготувати цукерки Рафаелло власноруч не складно. Головне – вибрати хороший рецепт. Сьогодні розглянемо три таких.
Рафаелло своїми руками зі згущеним молоком
Для початку розглянемо, як зробити Рафаелло своїми руками в більш класичному виконанні. Для приготування беремо:
- 250 грамів вершкового масла;
- банку згущеного молока;
- чайну ложку ванільного цукру;
- 100 грамів очищеного мигдалю;
- 350 грамів кокосової стружки.
М’яке масло збиваємо до пишності та побіління. Порційно додаємо згущене молоко кімнатної температури, не перестаючи збивати.
Далі всипаємо ванільний цукор і кокосову стружку, ретельно перемішуємо.
Залишаємо цю масу стабілізуватися в холодильнику на 12 годин.
У цей час потрібно очистити мигдаль. Для цього опустіть його в киплячу воду на хвилину, а потім помістіть у крижану воду. Це спростить завдання.
Очищений мигдаль підсушуємо в духовці при 140 градусах. Важливо не дати йому підрум’янитися.
Тепер формуємо цукерки, вкладаючи всередину горіхи. Обвалюємо їх у стружці та перекладаємо на тарілку. До подачі рафаелки потрібно зберігати в холоді. Зазначимо, що якщо суміш для цукерок надто рідка, можна додати трохи сухого молока, подрібненого мигдалю або стружки.
Ліниві цукерки “Рафаелло”
Як не дивно, можна приготувати простий варіант Рафаелло власноруч – із вафлями. Для них потрібно взяти:
- 400 грамів білих вафель;
- 100 грамів вершкового масла;
- 150 грамів згущеного молока;
- 50 грамів мигдалю;
- 100 грамів кокосової стружки.
Подрібнюємо вафлі в блендері. Пересипаємо їх в окрему миску та змішуємо зі згущеним молоком, м’яким маслом і кількома ложками кокосової стружки. Маса має ліпитися, але не бути занадто забитою.
Ложкою набираємо цю масу, всередину вкладаємо горішок і скачуємо кульку. Її потім покриваємо кокосовою стружкою.
Залишаємо рафаелки в холодильнику на годину або на 20 хвилин у морозилці.
Рафаелло своїми руками – пп варіант
Наостанок розглянемо, як приготувати Рафаелло своїми руками без масла. для приготування беремо:
- 140 мілілітрів молока;
- 12 грамів кукурудзяного крохмалю;
- 100 грамів кокосової стружки + для обвалювання;
- підсолоджувач за смаком;
- горіхи на вибір.
У сотейнику змішуємо молоко, підсолоджувач і крохмаль. Добре перемішуємо вінчиком і уварюємо до густого крему. Залишаємо його трохи охолонути.
В окремій мисці змішуємо крем і стружку, перемішуємо. Потрібна консистенція, яка дозволить ліпити рівні кульки. За потреби можна додати більше стружки.
Далі потрібно сформувати кульки з горіхом усередині та обкатати їх у стружці.
Вас також можуть зацікавити новини:
- Неймовірні салати з печінки тріски: ситно, смачно та дуже корисно
- Рулетики з баклажанів із різними начинками: чотири найкращі рецепти
- Чотири швидких і смачних маринади для риби: рецепти від Клопотенко (відео)