Розповідаємо, як зварити смачне варення з чорної смородини без зайвого клопоту.
Густе варення з чорної смородини, як желе, варення-п’ятихвилинка і справжнє “Царське” – його можна легко приготувати вдома, як робили наші бабусі. Розповідаємо, як зварити смачне й ароматне варення, щоб узимку відкрити баночку і згадати тепле літо.
Варення з чорної смородини, як желе
Желеподібне варення зі смородини можна зварити за лічені хвилини. Воно виходить густим, насиченого кольору й ідеально тримає форму завдяки натуральному пектину в ягодах смородини.
Для нього вам знадобляться:
- 3 склянки води;
- 7 склянок цукру (I частина);
- 11 склянок смородини;
- 7 склянок цукру (II частина).
Ця кількість інгредієнтів розрахована на 4-5 л готового варення.
Воду змішати з цукром (перша частина) і закип’ятити. Додати ягоди смородини, довести до кипіння і кип’ятити 15 хвилин (більше не потрібно). Додати другу частину цукру і варити, поки цукор не розтане. Розлити варення по стерилізованих банках, закатати кришками. Перевернути і дати повністю охолонути.
“Царське варення” зі смородини та апельсина
Шалено смачне варення, де нудотну солодкість смородини доповнює апельсинова кислинка. Теж легке в приготуванні, плюс до всього – його не потрібно закатувати, воно зберігається в холодильнику під щільною капроновою кришкою.
Вам знадобляться (вихід – 2,5 л):
- 2 склянки малини;
- 2 склянки червоної смородини;
- 6 склянок чорної смородини;
- 2 апельсини (їх добре помити і використовувати разом зі шкіркою);
- 13 склянок цукру.
Усі інгредієнти, цукор в тому числі, потрібно пропустити через м’ясорубку, добре перемішати. Розкласти по стерилізованих банках. Закрити кожну банку щільною капроновою кришкою (такою, яку треба розпарювати, щоб надіти на банку).
Зберігати в холодильнику.
Варення зі смородини “П’ятихвилинка”
Із назви зрозуміло, що варити його потрібно всього 5 хвилин, а ще воно зберігає максимум вітамінів, аромат свіжих ягід і виходить напрочуд ніжним на смак.
Вам знадобляться:
- 1 кг смородини (чорної);
- 1 кг цукру;
- 250 мл води.
Воду змішати з 1/2 частиною цукру і поставити на вогонь. Дати закипіти і проварити ще 2 хвилини.
Додати в сироп ягоди і варити протягом 5 хвилин. Зняти з вогню, додати другу частину цукру, перемішати, щоб він розчинився. Розлити по стерилізованих банках і закатати.
Раніше ми розповідали, як приготувати варення зі смородини червоної на зиму.
Вас також можуть зацікавити новини:
- Домашні цукерки Рафаелло: прості рецепти, які вийдуть навіть у дитини
- Швидко та смачно: чим прошаровувати вафельний торт, щоб усі просили добавки
- Без духовки та маскарпоне: легкий і швидкий літній ягідний чизкейк із сиру влітку