Їжа

Дуже смачні салати зі свіжим огірком: швидко готуються і на дачі, і вдома

Дуже смачні салати зі свіжим огірком: швидко готуються і на дачі, і вдома

Влітку в спекотну жару не хочеться їсти нічого “важкого” – українці все частіше віддають перевагу легким освіжним стравам. До таких належать салати, зокрема, зі свіжими овочами, наприклад, огірками. Кілька вдалих і простих рецептів – у матеріалі УНІАН.

Салат із пекінської капусти з огірком

Один із найпростіших у приготуванні салатів, який підходить і для обіду, і для вечері.

Інгредієнти:

  • половина качана пекінської капусти;
  • два свіжі огірки;
  • банка консервованої кукурудзи;
  • половина пачки сметани або майонезу;
  • сіль, перець, кріп.

Миємо капусту й огірки, капусту дрібно шаткуємо, а огірки ріжемо кружальцями, кубиками або півкільцями – на ваш розсуд. З’єднуємо овочі в одній глибокій мисці, туди ж викладаємо кукурудзу. Солимо, перчимо, заправляємо майонезом, прикрашаємо подрібненим кропом і подаємо до столу.

Салат із червоною рибою та огірком

Салати з морепродуктами – це особливий вид гастрономічного задоволення. Не відмовляйте собі в ньому – спробуйте салат з огірком і рибою.

Інгредієнти:

  • триста грамів солоної сьомги або іншої червоної риби;
  • половина качана пекінської капусти;
  • шість яєць;
  • три свіжих огірки;
  • пачка майонезу, сіль, перець.

Варимо круто яйця, охолоджуємо, чистимо, дрібно нарізаємо і викладаємо в салатницю. Туди ж додаємо червону рибу, нарізану кубиком. Дрібно шаткуємо капусту, огірки нарізаємо соломкою. Викладаємо шари – капуста, майонез, сьомга, огірок, яйце. Зверху змащуємо салат майонезом, прикрашаємо лимоном і рибкою.

Салат із тунцем, огірком і яйцем

Простий салат із консервованого тунця допоможе вам урізноманітнити повсякденний раціон або здивувати гостей на свято.

Інгредієнти:

  • банка тунця в соку або олії;
  • два свіжих огірки;
  • два яйця;
  • чайна ложка діжонської гірчиці;
  • дві столові ложки оливкової олії;
  • спеції, трави, сіль, перець, лимонний сік.

Відкриваємо банку з тунцем, зливаємо рідину, викладаємо рибу в миску. Туди ж додаємо свіжий дрібно нарізаний огірок і подрібнені курячі яйця, попередньо зварені круто. Викладаємо ложку гірчиці, дві – олії, посипаємо травами, спеціями на свій смак. Солимо, перчимо, заправляємо лимонним соком і подаємо до столу.

Схожі публікації

Завантажити ще Loading...No more posts.