Освіжаючий салат можна приготувати буквально за 5 хвилин.
Влітку в спекотну жару не хочеться їсти нічого “важкого” – українці все частіше віддають перевагу легким освіжним стравам. До таких належать салати, зокрема, зі свіжими овочами, наприклад, огірками. Кілька вдалих і простих рецептів – у матеріалі УНІАН.
Салат із пекінської капусти з огірком
Один із найпростіших у приготуванні салатів, який підходить і для обіду, і для вечері.
Інгредієнти:
- половина качана пекінської капусти;
- два свіжі огірки;
- банка консервованої кукурудзи;
- половина пачки сметани або майонезу;
- сіль, перець, кріп.
Миємо капусту й огірки, капусту дрібно шаткуємо, а огірки ріжемо кружальцями, кубиками або півкільцями – на ваш розсуд. З’єднуємо овочі в одній глибокій мисці, туди ж викладаємо кукурудзу. Солимо, перчимо, заправляємо майонезом, прикрашаємо подрібненим кропом і подаємо до столу.
Салат із червоною рибою та огірком
Салати з морепродуктами – це особливий вид гастрономічного задоволення. Не відмовляйте собі в ньому – спробуйте салат з огірком і рибою.
Інгредієнти:
- триста грамів солоної сьомги або іншої червоної риби;
- половина качана пекінської капусти;
- шість яєць;
- три свіжих огірки;
- пачка майонезу, сіль, перець.
Варимо круто яйця, охолоджуємо, чистимо, дрібно нарізаємо і викладаємо в салатницю. Туди ж додаємо червону рибу, нарізану кубиком. Дрібно шаткуємо капусту, огірки нарізаємо соломкою. Викладаємо шари – капуста, майонез, сьомга, огірок, яйце. Зверху змащуємо салат майонезом, прикрашаємо лимоном і рибкою.
Салат із тунцем, огірком і яйцем
Простий салат із консервованого тунця допоможе вам урізноманітнити повсякденний раціон або здивувати гостей на свято.
Інгредієнти:
- банка тунця в соку або олії;
- два свіжих огірки;
- два яйця;
- чайна ложка діжонської гірчиці;
- дві столові ложки оливкової олії;
- спеції, трави, сіль, перець, лимонний сік.
Відкриваємо банку з тунцем, зливаємо рідину, викладаємо рибу в миску. Туди ж додаємо свіжий дрібно нарізаний огірок і подрібнені курячі яйця, попередньо зварені круто. Викладаємо ложку гірчиці, дві – олії, посипаємо травами, спеціями на свій смак. Солимо, перчимо, заправляємо лимонним соком і подаємо до столу.