Їжа

Хрусткі зовні, соковиті всередині: 2 “секрети”, як приготувати ідеальні деруни

Хрусткі зовні, соковиті всередині: 2 "секрети", як приготувати ідеальні деруни

Коли хочеться чогось по-домашньому ситного й ароматного, багато хто згадує картопляні деруни. Рецепт цих хрустких зовні і соковитих усередині апетитних оладок давно став улюбленим у багатьох сім’ях. До того ж, його дуже просто урізноманітнити, доповнюючи всілякими смаками залежно від бажання і фантазії.

Сьогодні ми розповімо вам, як приготувати деруни, рецепт яких перевірений часом, а також поділимося двома “секретами”, як зробити їх по-справжньому ідеальними.

Драники – рецепт класичний і з “родзинкою”

Для початку розберемо, як приготувати класичні деруни з картоплі. Рецепт цієї ностальгічної страви досить простий: беремо картоплю, цибулю, яйце, сіль, трохи борошна – і, звісно ж, любов до кулінарії.

Інгредієнти:

  • картопля – 5-6 шт. середнього розміру;
  • цибулина – 1 шт;
  • яйце – 1 шт;
  • борошно – 2-3 ст. л.;
  • сіль, перець – за смаком;
  • олія для смаження.

Власне, це все, що знадобиться для такої простої, але неймовірно смачної страви, яка ідеально підходить як для сімейного сніданку, так і для затишної вечері.

Спосіб приготування:

  • Очистіть картоплю та цибулю. Картоплю натріть на дрібній тертці. Щоб деруни були більш однорідними, можна половину натерти, а половину подрібнити в блендері. Цибулю теж подрібніть – вона додасть соковитості та не дасть картоплі потемніти.
  • В отриману масу додайте яйце, трохи солі та борошна. Усе ретельно перемішайте. За бажанням можна приправити меленим перцем.
  • Розігрійте сковорідку з рослинною олією. Столовою ложкою викладайте картопляну масу, формуючи невеликі коржі. Смажте з обох боків до рум’яної золотистої скоринки.

Готові деруни краще викладати на паперовий рушник, щоб позбутися зайвої олії. Подавайте гарячими – зі сметаною, зеленню або улюбленим соусом.

Щоб отримати хрусткі деруни, рецепт яких не розчарує, є один важливий “секрет”: після того як ви натрете картоплю, обов’язково добре відіжміть зайву рідину. А потім додайте дрібку соди – саме вона допомагає домогтися ідеальної текстури. До слова, якщо ви хочете саме хрусткі деруни – рецепт із содою буде справжнім порятунком.

Також для особливої м’якості всередині можна додати ложку сметани в тісто. І ви отримаєте особливо пишні деруни, рецепт яких у вас запитуватимуть усі, кому пощастить ними поласувати.

Драники з м’ясним фаршем – рецепт

Якщо хочете нагодувати всю сім’ю і зробити страву ситнішою, рекомендуємо спробувати такі деруни. Просто викладіть ложку картопляної маси на сковороду, зверху покладіть фарш, а потім накрийте ще однією ложкою картоплі. Вийдуть своєрідні “котлети” в картопляній шубці – смачно й оригінально!

Драники – рецепт із картоплі й не тільки

Як ми вже й казали, цю просту страву можна адаптувати під будь-які вподобання – з додаванням часнику, зелені, сиру, фаршу або навіть грибів.

У будь-якому разі, хрусткі, ароматні, золотисті картопляні деруни – те, що хочеться повторити і не раз. Завдяки простим хитрощам і варіаціям, ви отримаєте страву, яка підкорить і близьких, і гостей. Спробуйте приготувати сьогодні – і закохаєтесь у цей смак заново!

Нагадаємо, раніше УНІАН писав, як приготувати найсмачніші рулетики з баклажанів.

Вас також можуть зацікавити новини:

  • Котлети по-київськи будуть ще смачнішими, якщо додати цей інгредієнт: знайдеться в будь-якому холодильнику
  • Як приготувати смачні крильця барбекю: рецепти для мангала та духовки
  • Вуха з копійчаної консерви стане вишуканою: потрібен секретний інгредієнт

Схожі публікації

Завантажити ще Loading...No more posts.