Їжа

Як приготувати біляші без замісу: 3 рецепти для ледачих

Як приготувати біляші без замісу: 3 рецепти для ледачих

Біляші давно багатьом знайомі, але готувати їх удома зазвичай дуже трудомістко. На щастя, є і більш ліниві рецепти, для яких не потрібно буде замішувати тісто.

Як приготувати біляші на кефірі, молоці та воді – далі в матеріалі.

Біляші на кефірі

У цьому рецепті тісто на біляші готується на основі кефіру. Щоб їх зробити, беремо:

  • 500 грамів фаршу;
  • 300 грамів кефіру;
  • 200 грамів борошна;
  • 70 грамів цибулі;
  • два яйця;
  • 0,5 чайної ложки цукру;
  • 0,5 чайної ложки соди;
  • спеції;
  • олія для смаження.

Дрібно нарізаємо цибулю й обсмажуємо її до м’якості. Додаємо фарш і обсмажуємо хвилин п’ять.

У мисці змішуємо кефір, цукор, яйця, соду та спеції. Всипаємо борошно і перемішуємо, щоб консистенція тіста була як для оладок. Туди ж додаємо фарш і сік, який він виділив.

Перемішуємо і трохи даємо тісту постояти. Цей крок бажаний, але не обов’язковий. Розігріваємо олію і ложкою викладаємо тісто з фаршем. Коли з одного боку готове, можна перевертати. Закриваємо кришкою і залишаємо на мінімальному вогні хвилин на п’ять.

Продовжуємо готувати, поки не закінчиться тісто. Ліниві біляші готові.

Біляші на молоці

Також дуже смачними виходять і ці біляші з м’ясом. Для них потрібно взяти:

  • 400 грамів фаршу;
  • 80 грамів цибулі;
  • сіль;
  • перець;
  • 100 мілілітрів молока;
  • 100 мілілітрів сметани;
  • одне яйце;
  • 200 грамів борошна;
  • п’ять грамів розпушувача;
  • 80 мілілітрів олії (рослинної).

Цибулю нарізаємо на дуже дрібні кубики. Смажимо її разом із фаршем до готовності, приправляємо.

У миску наливаємо молоко, сметану і додаємо до них яйце, сіль, просіяне борошно і розпушувач. Перемішуємо, щоб вийшло тісто. Воно буде не крутим і в’язким.

Коли фарш охолоне, з’єднуємо його з тістом. Олію розігріваємо на сковороді. Ложкою викладаємо тісто з м’ясом і готуємо біляші до рум’яності з двох боків.

Біляші на воді

Останнім розглянемо варіант приготування біляшів, коли вдома немає ні молока, ні кефіру. Для нього беремо:

  • 400 грамів борошна;
  • 0,5 чайної ложки солі;
  • 0,5 чайної ложки цукру;
  • пачку сухих дріжджів;
  • 500 мілілітрів води;
  • 200 грамів фаршу;
  • одну цибулину;
  • спеції;
  • олію (рослинну).

У миску просіюємо борошно. Туди всипаємо сіль, цукор і дріжджі. Перемішуємо і вливаємо теплу воду. На невеликій швидкості збиваємо міксером, тісто має бути як негуста сметана. Залишаємо його на 45 хвилин у теплому місці.

Цибулю дрібно нарізаємо й обсмажуємо її на олії до рум’яності. Викладаємо її на сито, щоб стекла зайва рідина. Потім цибулю та спеції додаємо у фарш і перемішуємо.

На розігріту сковорідку ложкою викладаємо тісто. На нього кладемо м’ясну начинку. Зверху вливаємо ще порцію тіста. Смажимо ліниві біляші до готовності під кришкою, час від часу перевертаємо.

Викладати їх потрібно на серветку, щоб прибрати зайву олію.

Вас також можуть зацікавити новини:

  • Цей плов зникає зі столу першим: що додати, щоб усі просили добавку
  • Смачніше, ніж у ресторані: ліниві хачапурі з сиром на сковороді
  • Без замісу та духовки: хачапурі з сиром на сковороді за 10 хвилин

Схожі публікації

Завантажити ще Loading...No more posts.