Цей красивий і смачний салат чудово підійде для великоднього столу.
Оригінальний салат “Гніздо глухаря” або “Перепелине гніздо” – це ідеальний варіант того, що приготувати на Великдень. Адже на це свято заведено робити варені яйця. Рецепт страви нескладний і доступний кожному. А результат такий смачний, що від добавки ніхто не відмовиться.
Ми публікуємо детальний рецепт “Гніздо глухаря” – салат, з яким Великдень 2025 точно пройде вдало. Страву можна змінювати за смаком – у класичній версії всередину кладуть курку, огірки та яйця. “Підстилка” робиться з тонкої картоплі фрі або, в дієтичному варіанті, з тертого сиру.
Як приготувати салат “Перепелине гніздо”
За бажанням курку можна замінити шинкою, а солоні огірки – свіжими. Також можна додати гриби та плавлений сир.
Вам знадобляться:
- картопля – 400 г;
- куряче філе – 350 г;
- курячі яйця – 4 шт.;
- перепелині яйця – 5 шт.;
- солоні огірки – 250 г;
- цибуля – 1 шт.;
- оцет – 1 стол.л.;
- цукор – 2 чайн. л.;
- майонез – 150 г;
- сіль, перець за смаком;
- кріп для прикраси.
Курку та яйця відваріть до готовності й остудіть. Цибулю залийте окропом, а потім наріжте півкільцями і замаринуйте в цукрі та оцті на 15 хвилин.
Картоплю почистіть і натріть на тертці для корейської моркви, або вручну наріжте тонкою соломкою. Промийте під проточною водою. Смажте в добре розігрітій олії до золотистого кольору (приблизно 5 хвилин). Готуйте картоплю порціями, щоб на сковороді вона лежала в один шар. Викладіть фрі на паперові серветки для вбирання зайвої олії.
М’ясо наріжте дрібним кубиком, огірки – соломкою, курячі яйця натріть на крупній тертці. Змішайте всі інгредієнти. Також додайте до суміші приблизно 1/3 частину картоплі. Посоліть і поперчіть, заправте майонезом.
Викладіть на тарілку салат у формі пагорба з заглибленням посередині. Обкладіть смаженою картоплею. У середину покладіть гілки кропу, а на них – варені та чищені перепелині яйця.
Замість смаженої картоплі страву можна прикрасити сиром. Натріть 300 г сиру на крупній тертці та посипте салат “Гніздо” зверху.
- Сирна паска “Пушинка” в духовці: не потрібно ні дріжджів, ні замішування
- Із чого зробити глазур для великодньої паски: не липне, не тріскається і легко готується