Їжа

Як приготувати “Гніздо глухаря”: ідеальний салат на Великдень

Як приготувати "Гніздо глухаря": ідеальний салат на Великдень

Оригінальний салат “Гніздо глухаря” або “Перепелине гніздо” – це ідеальний варіант того, що приготувати на Великдень. Адже на це свято заведено робити варені яйця. Рецепт страви нескладний і доступний кожному. А результат такий смачний, що від добавки ніхто не відмовиться.

Ми публікуємо детальний рецепт “Гніздо глухаря” – салат, з яким Великдень 2025 точно пройде вдало. Страву можна змінювати за смаком – у класичній версії всередину кладуть курку, огірки та яйця. “Підстилка” робиться з тонкої картоплі фрі або, в дієтичному варіанті, з тертого сиру.

Як приготувати салат “Перепелине гніздо”

За бажанням курку можна замінити шинкою, а солоні огірки – свіжими. Також можна додати гриби та плавлений сир.

Вам знадобляться:

  • картопля – 400 г;
  • куряче філе – 350 г;
  • курячі яйця – 4 шт.;
  • перепелині яйця – 5 шт.;
  • солоні огірки – 250 г;
  • цибуля – 1 шт.;
  • оцет – 1 стол.л.;
  • цукор – 2 чайн. л.;
  • майонез – 150 г;
  • сіль, перець за смаком;
  • кріп для прикраси.

Курку та яйця відваріть до готовності й остудіть. Цибулю залийте окропом, а потім наріжте півкільцями і замаринуйте в цукрі та оцті на 15 хвилин.

Картоплю почистіть і натріть на тертці для корейської моркви, або вручну наріжте тонкою соломкою. Промийте під проточною водою. Смажте в добре розігрітій олії до золотистого кольору (приблизно 5 хвилин). Готуйте картоплю порціями, щоб на сковороді вона лежала в один шар. Викладіть фрі на паперові серветки для вбирання зайвої олії.

М’ясо наріжте дрібним кубиком, огірки – соломкою, курячі яйця натріть на крупній тертці. Змішайте всі інгредієнти. Також додайте до суміші приблизно 1/3 частину картоплі. Посоліть і поперчіть, заправте майонезом.

Викладіть на тарілку салат у формі пагорба з заглибленням посередині. Обкладіть смаженою картоплею. У середину покладіть гілки кропу, а на них – варені та чищені перепелині яйця.

Замість смаженої картоплі страву можна прикрасити сиром. Натріть 300 г сиру на крупній тертці та посипте салат “Гніздо” зверху.

  • Сирна паска “Пушинка” в духовці: не потрібно ні дріжджів, ні замішування
  • Із чого зробити глазур для великодньої паски: не липне, не тріскається і легко готується

Схожі публікації

Завантажити ще Loading...No more posts.