Холодник готується дуже швидко і він дуже освіжає у спеку.
Суп холодник за різними даними з’явився приблизно у 18 столітті на території східної Європи.
Його готували в наших краях влітку із сезонних овочів, щоб охолодитися в спекотну погоду. За основу брали буряк, доповнювали його сироваткою, кефіром і посипали зеленню. Завдяки такому складу організм отримує велику кількість мінералів і клітковини.
Простота приготування зробила цю страву дуже популярною. До того ж вона корисна для здоров’я, втамовує не тільки голод, а й спрагу.
Холодник – рецепт на кефірі
Ця прекрасна бурякова страва займе зовсім мало часу. Для її приготування беремо:
- 350 грамів відвареного буряка;
- літр кефіру;
- 250 мілілітрів холодної води;
- 350 грамів свіжих огірків;
- 30 грамів кропу;
- 30 грамів зеленої цибулі;
- три зубчики часнику;
- сіль і перець;
- два-три варених яйця.
Готуємо інгредієнти. Буряк можна зварити або запекти в духовці. Для цього просто оберніть її фольгою і готуйте до м’якості при 160 градусах близько 40 хвилин. Час приготування залежить від розміру овоча і його віку – молодий буде запікатися швидше старого. Потім натираємо буряк, використовуючи велику тертку.
Тепер починаємо готувати холодник. У буряк вливаємо кефір і воду. Жирність кисломолочного продукту не має значення, орієнтуйтеся на свій смак.
Нарізаємо варені яйця й додаємо туди ж, разом зі спеціями та подрібненим часником.
На цьому етапі потрібно добре перемішати холодний суп, спробувати на спеції та всипати кріп. Останнім додаємо дрібно нарізаний огірок. Він буде приємно хрустіти. Обов’язково спробуйте овоч, він не має бути гірким.
Потім холодник на кефірі залишаємо в холодильнику приблизно на годину. Подавати його варто без розігрівання, прикрасивши зеленою цибулею.
Суп холодник у багатьох є улюбленим у літню пору.
Вас також можуть зацікавити новини:
- Домашні цукерки Рафаелло: прості рецепти, які вийдуть навіть у дитини
- Як приготувати смачні ліниві вареники з сиром: перевірені рецепти
- Як приготувати смачний заварний крем – рецепти для тортів і тістечок