Розповідаємо, як зробити крильця барбекю у себе вдома.
З приходом тепла і літа українці починають активно проводити час на природі. Приготування їжі просто неба – це особливе задоволення. Сьогодні розглянемо, як зробити курячі крильця барбекю на мангалі або в духовці, якщо погода зіпсувалася.
Як приготувати на мангалі крильця барбекю – рецепт
Коли робите крильця барбекю – маринад є найголовнішим. Саме він відрізняє цю страву від будь-якої іншої. Для приготування беремо:
- 25 курячих крил;
- п’ять столових ложок соусу барбекю;
- десять столових ложок соєвого соусу;
- п’ять чайних ложок меленої паприки;
- дві ложки аджики;
- дві чайні ложки сухої аджики;
- п’ять зубчиків часнику;
- дві чайні ложки чорного меленого перцю;
- кунжут і петрушку.
Птицю потрібно помити, обсушити паперовими рушниками і перекласти в глибоку миску. Вливаємо туди соєвий і барбекю соуси, всипаємо аджику і подрібнений часник. Додаємо решту спецій і ретельно перемішуємо. Залишаємо крильця маринуватися близько години. За цей час розпалюємо багаття і готуємося до приготування на мангалі.
Викладаємо птицю на решітку і готуємо. Не забувайте постійно перевертати, щоб крила рівномірно підрум’янилися і приготувалися. Далі викладаємо на тарілку і прикрашаємо кунжутом і подрібненою петрушкою.
Хрусткі крильця барбекю в духовці
Цей рецепт стане в пригоді, коли замість мангала вирішили обрати духовку. Курятина виходить такою ж смачною й ароматною, як якби її готували на вогні. Для приготування беремо:
- три столові ложки томатної пасти;
- 70 мілілітрів соєвого соусу;
- столову ложку лимонного соку;
- одну чайну ложку цукру;
- одну чайну ложку сухого часнику;
- одну чайну ложку сушеного базиліка;
- трохи меленого перцю.
Готуємо крильця, як і в першому рецепті. Змішуємо всі спеції для приготування маринаду і розподіляємо його по шматочках курятини. Найкраще залишити маринуватися на ніч або хоча б п’ять годин. Але якщо ситуація екстрена, то достатньо й години. Що довше крила будуть у маринаді, то смачнішими та соковитішими вони вийдуть.
Духовку розігріваємо до 200 градусів. Крила розкладаємо на деку з пергаментом. Готуємо 25 хвилин і час від часу поливаємо їх соусом, який накопичиться на дні дека. Після закінчення зазначеного часу вмикаємо верхній підігрів (він є навіть у газових духовках) і готуємо ще 10 хвилин. Будьте уважні, щоб курятина не згоріла. Курячі крильця барбекю в духовці – готові.