Заварним кремом можна змастити коржі або використовувати його як начинку в десертах.
Заварний крем давно вважається одним із базових та ідеально підходить для різних десертів. Декілька його рецептів обов’язково мають бути в кулінарній книзі господині.
Розповідаємо, як приготувати заварний крем трьома різними способами.
Заварний крем – рецепт класичний
Цей заварний крем для Наполеона просто необхідно знати. Щоб його приготувати, беремо:
- два жовтки;
- одне яйце;
- 350 мілілітрів молока;
- 50 грамів борошна;
- 50 грамів вершкового масла;
- 120 грамів цукру;
- 10 грамів ванільного цукру.
Зважуємо та готуємо інгредієнти. У сотейник із товстим дном вливаємо молоко і всипаємо половину цукру. Нагріваємо до появи пари та знімаємо з вогню. У мисці збиваємо жовтки, яйце, решту цукру, ваніль і борошно до побіління маси.
Вливаємо туди половину нагрітого молока і збиваємо міксером на середній швидкості. Молоко, що залишилося, знову ставимо на плиту і в нього тонкою цівкою вливаємо борошняну суміш. Інтенсивно мішаємо майбутній крем вінчиком близько 30 секунд. Коли він завариться і трохи загусне, прибираємо з вогню і переміщуємо його в миску.
Додаємо масло і перемішуємо до однорідності. Накриваємо плівкою так, щоб вона прилягала до поверхні. Залишаємо крем остигати і після цього можна використовувати.
Універсальний заварний крем – рецепт
Тепер розглянемо, як приготувати заварний крем для Наполеона на 1 літр молока. Для нього беремо:
- літр жирного молока;
- 100 грамів вершкового масла;
- два яйця;
- ванілін;
- 250 грамів цукру;
- три столові ложки борошна.
У каструлі чи сотейнику з товстим дном нагріваємо молоко. Туди ж додаємо нарізане кубиками масло. У цей час збиваємо до однорідності яйця з цукром і ваніліном. Вливаємо суміш у молоко і перемішуємо.
Коли воно закипить, зменшуємо вогонь і поступово додаємо борошно, швидко перемішуючи крем. Коли він загусне, можна прибирати з плити й охолоджувати.
Цей заварний крем на молоці можна вважати найпростішим і без надмірності. Перейдемо до більш цікавого варіанту.
Заварний крем зі згущеним молоком
Цей крем заварний чудово підійде для трубочок та інших десертів завдяки своєму насиченому смаку. Щоб його зробити беремо:
- 300 мілілітрів молока;
- 200 грамів згущеного молока;
- 200 грамів вершкового масла;
- 60 грамів цукру;
- 30 грамів пшеничного борошна;
- три жовтки;
- столову ложку ванільного цукру.
Масло заздалегідь нагріваємо до кімнатної температури. Сотейник із молоком ставимо на повільний вогонь. До кипіння не доводимо.
Жовтки перетираємо з цукром, ваніллю та борошном. Тонкою цівкою вливаємо в цю суміш трохи гарячого молока і швидко мішаємо, щоб не було грудочок. Потім усю цю рідину переливаємо в сотейник і готуємо до загустіння. Не варто його робити занадто густим, бо після охолодження він стане ще густішим.
Повністю охолоджуємо під плівкою, а потім збиваємо з м’яким маслом. Після цього частинами додаємо згущене молоко. Крем буде пишним і смачним.
Вас також можуть зацікавити новини:
- Чотири швидких і смачних маринади для риби: рецепти від Клопотенко (відео)
- Домашні цукерки Рафаелло: прості рецепти, які вийдуть навіть у дитини
- Як приготувати смачні ліниві вареники з сиром: перевірені рецепти