Їжа

Як приготувати смачний заварний крем – рецепти для тортів і тістечок

Як приготувати смачний заварний крем - рецепти для тортів і тістечок

Заварний крем давно вважається одним із базових та ідеально підходить для різних десертів. Декілька його рецептів обов’язково мають бути в кулінарній книзі господині.

Розповідаємо, як приготувати заварний крем трьома різними способами.

Заварний крем – рецепт класичний

Цей заварний крем для Наполеона просто необхідно знати. Щоб його приготувати, беремо:

  • два жовтки;
  • одне яйце;
  • 350 мілілітрів молока;
  • 50 грамів борошна;
  • 50 грамів вершкового масла;
  • 120 грамів цукру;
  • 10 грамів ванільного цукру.

Зважуємо та готуємо інгредієнти. У сотейник із товстим дном вливаємо молоко і всипаємо половину цукру. Нагріваємо до появи пари та знімаємо з вогню. У мисці збиваємо жовтки, яйце, решту цукру, ваніль і борошно до побіління маси.

Вливаємо туди половину нагрітого молока і збиваємо міксером на середній швидкості. Молоко, що залишилося, знову ставимо на плиту і в нього тонкою цівкою вливаємо борошняну суміш. Інтенсивно мішаємо майбутній крем вінчиком близько 30 секунд. Коли він завариться і трохи загусне, прибираємо з вогню і переміщуємо його в миску.

Додаємо масло і перемішуємо до однорідності. Накриваємо плівкою так, щоб вона прилягала до поверхні. Залишаємо крем остигати і після цього можна використовувати.

Універсальний заварний крем – рецепт

Тепер розглянемо, як приготувати заварний крем для Наполеона на 1 літр молока. Для нього беремо:

  • літр жирного молока;
  • 100 грамів вершкового масла;
  • два яйця;
  • ванілін;
  • 250 грамів цукру;
  • три столові ложки борошна.

У каструлі чи сотейнику з товстим дном нагріваємо молоко. Туди ж додаємо нарізане кубиками масло. У цей час збиваємо до однорідності яйця з цукром і ваніліном. Вливаємо суміш у молоко і перемішуємо.

Коли воно закипить, зменшуємо вогонь і поступово додаємо борошно, швидко перемішуючи крем. Коли він загусне, можна прибирати з плити й охолоджувати.

Цей заварний крем на молоці можна вважати найпростішим і без надмірності. Перейдемо до більш цікавого варіанту.

Заварний крем зі згущеним молоком

Цей крем заварний чудово підійде для трубочок та інших десертів завдяки своєму насиченому смаку. Щоб його зробити беремо:

  • 300 мілілітрів молока;
  • 200 грамів згущеного молока;
  • 200 грамів вершкового масла;
  • 60 грамів цукру;
  • 30 грамів пшеничного борошна;
  • три жовтки;
  • столову ложку ванільного цукру.

Масло заздалегідь нагріваємо до кімнатної температури. Сотейник із молоком ставимо на повільний вогонь. До кипіння не доводимо.

Жовтки перетираємо з цукром, ваніллю та борошном. Тонкою цівкою вливаємо в цю суміш трохи гарячого молока і швидко мішаємо, щоб не було грудочок. Потім усю цю рідину переливаємо в сотейник і готуємо до загустіння. Не варто його робити занадто густим, бо після охолодження він стане ще густішим.

Повністю охолоджуємо під плівкою, а потім збиваємо з м’яким маслом. Після цього частинами додаємо згущене молоко. Крем буде пишним і смачним.

Вас також можуть зацікавити новини:

  • Чотири швидких і смачних маринади для риби: рецепти від Клопотенко (відео)
  • Домашні цукерки Рафаелло: прості рецепти, які вийдуть навіть у дитини
  • Як приготувати смачні ліниві вареники з сиром: перевірені рецепти

Схожі публікації

Завантажити ще Loading...No more posts.