Їжа

Як смачно посмажити кабачки: три рецепти, які варто спробувати

Як смачно посмажити кабачки: три рецепти, які варто спробувати

Влітку починається сезон смажених кабачків, свіжих салатів і всіх видів рагу. Сьогодні розберемося, як смачно посмажити кабачки на сковороді різними способами.

Як посмажити кабачки без борошна

Для початку розглянемо, як посмажити кабачки на сковороді найпростішим способом. Для нього потрібно взяти:

  • два середніх кабачки;
  • два-три зубчики часнику;
  • оливкову олію;
  • сіль і перець;
  • чайну ложку італійських трав.

Кабачки нарізаємо на кружальця, завтовшки по півсантиметра. На оливковій олії злегка обсмажуємо подрібнений часник, а потім зверху викладаємо шар кабачків. Приправляємо їх спеціями і готуємо з двох боків до золотистого кольору.

Як посмажити кабачки з часником

Зазвичай для цієї страви кабачки обсмажують, а видавлений часник використовують для змащування. Цей варіант усім знайомий, а тому розглянемо цікавіший спосіб. Для нього беремо:

  • сім зубчиків часнику;
  • п’ять столових ложок майонезу;
  • дві столові ложки борошна;
  • один кабачок;
  • рослинну олію.

Кабачок нарізаємо, підсолюємо й обвалюємо в борошні. Потім треба розігріти олію на пательні та посмажити кабачки на середньому вогні до рум’яності.

У цей час подрібнюємо часник, змішуємо його з майонезом. За бажанням можна додати якісь спеції, свіжу зелень.

Кружечки кабачка, коли вони охолонуть, змащуємо соусом і подаємо.

Як посмажити кабачки в клярі з сиром

Це дуже смачна страва, яка чудово підійде любителям сиру. Для приготування потрібно взяти:

  • два кабачки;
  • 50 грамів твердого сиру;
  • 150 грамів панірування;
  • два яйця;
  • 60 грамів борошна;
  • дві столові ложки рослинної олії.

Готуємо продукти: кабачки нарізаємо, сир натираємо на дрібній тертці та змішуємо з паніровкою, а яйця збиваємо.

Переходимо до готування. Кружечки вмочуємо в борошно, занурюємо в яєчну рідину, а потім – у панірування. Обсмажуємо по півтори хвилини до рум’яності.

Ці три способи, як посмажити кабачки кружечками, допоможуть урізноманітнити своє літнє меню, а також потішити себе і своїх близьких.

Схожі публікації

Завантажити ще Loading...No more posts.