Їжа

Як заготовити червону смородину на зиму: три рецепти варення без довгого варіння

Як заготовити червону смородину на зиму: три рецепти варення без довгого варіння

Влітку приходить пора консервувати свіжі фрукти і ягоди на зиму. Дуже смачним виходить варення з червоної смородини. Розповідаємо, як приготувати його трьома різними способами.

Варення зі смородини п’ятихвилинка – рецепт склянками та грамами

Не у кожного є вдома ваги, а дехто й зовсім воліє швидко виміряти все склянками і почати готувати. Ми підібрали рецепт, в якому інгредієнти вимірюються не тільки грамами, а й склянками. Щоб приготувати це варення, потрібно взяти:

  • три склянки (500 грамів) червоної смородини;
  • 2,5 склянки (500 грамів) цукру.

Смородину ретельно промиваємо й очищаємо від усього зайвого. Частину ягід розминаємо. Додаємо цукор і залишаємо на п’ять-десять хвилин. За цей час смородина має пустити сік.

Пересипаємо в каструлю, доводимо до кипіння і зменшуємо вогонь, але на поверхні все ще мають бути бульбашки. Варимо так п’ять хвилин, знімаючи рожеву піну.

Варення з червоної смородини п’ятихвилинка – готове. У стерилізовані банки розливаємо гаряче варення і закриваємо стерильною кришкою. Після охолодження можна переносити їх для зберігання в льох або комору.

Варення зі смородини без варіння

Така консервація готується також просто. Завдяки тому, що не проводиться термічна обробка, ягоди зберігають набагато більше вітамінів. Для приготування беремо:

  • кілограм свіжої червоної смородини;
  • 1,6-1,7 кілограма цукру.

Очищаємо і перебираємо смородину, щоб залишити тільки хорошу. Промиваємо її та перекладаємо в чисту миску. Всипаємо частину цукру і перебиваємо занурювальним блендером. Продовжуємо його всипати частинами і збивати, всі кристалики цукру мають розчинитися.

Далі потрібно процідити масу через сито і розлити по стерилізованих банках. Закриваємо кришками і зберігаємо в холодному місці. Краще прибрати варення зі смородини на зиму в холодильник.

Варення зі смородини – густе як желе

Дуже смачне, цікаве варення з червоної смородини виходить, якщо приготувати його густим. Так, воно намазуватиметься, а не розтікатиметься, по випічці та млинцях. Для приготування беремо:

  • кілограм свіжої червоної смородини;
  • 500 грамів цукру.

Ягоди перебираємо, прибираємо все сміття і добре промиваємо їх. Потім перекладаємо в каструлю і ставимо на вогонь. Перемішуємо смородину, щоб вона пустила сік. На цьому етапі можна додати трохи цукру, щоб прискорити процес.

Після закипання готуємо рівно п’ять хвилин. Прибираємо з вогню і всипаємо весь цукор. Перемішуємо до розчинення.

У стерилізовані, ще гарячі банки розливаємо варення і закриваємо кришками. Воно дуже швидко густіє і нагадуватиме желе.

Вас також можуть зацікавити новини:

  • Що робити з сухим лавашем: три смачні рецепти нашвидкуруч
  • Швидко та смачно: чим прошаровувати вафельний торт, щоб усі просили добавки
  • Як смачно зварити або посмажити молоду картоплю: ідеальний обід на всю сім’ю

Схожі публікації

Завантажити ще Loading...No more posts.