Їжа

Як зробити вдома знаменитий грузинський салат із горіхами: шикарний рецепт

Як зробити вдома знаменитий грузинський салат із горіхами: шикарний рецепт

У грузинській кухні є безліч смачних сезонних страв. Одна з найзнаменитіших серед них – овочевий грузинський салат із горіховою заправкою. Він готується легко і просто. Найкраще його робити в літній період, коли овочі найсмачніші.

Грузинський салат – класичний рецепт

Це дуже смачна традиційна страва, яка чудово підійде на літо і дозволить урізноманітнити раціон. Щоб приготувати грузинський салат із горіховою заправкою, беремо:

  • два огірки;
  • один помідор;
  • фіолетову цибулину;
  • пучок кінзи;
  • жменю волоських горіхів;
  • трохи соку лимона;
  • два-три зубчики часнику;
  • дрібку солі.

Овочі та зелень потрібно вимити, а часник і цибулину – очистити. Нарізаємо на шматочки огірки, помідори та цибулю. Переміщаємо їх у миску, в якій будемо змішувати салат.

У блендер кладемо кінзу, горіхи, часник. Видавлюємо туди сік лимона. Подрібнюємо інгредієнти до стану пасти – це буде заправка для салату. Переміщаємо її до овочів, а потім солимо й перемішуємо. Салат грузинський – готовий.

Варто зазначити, що дехто не може їсти кінзу. Це не причина відмовлятися від салату – можна замінити її на петрушку. Смак буде не зовсім такий, але все ще буде смачно.

Салат грузинський з горіхами

Це інша варіація цієї страви. У ньому більше овочів, а також додані листя салату для об’ємності. Для приготування беремо:

  • 375 грамів помідорів;
  • 270 грамів огірків;
  • 180 грамів болгарського перцю;
  • 70 грамів червоної цибулі;
  • 50 грамів салатного міксу;
  • дві-три гілочки свіжої петрушки;
  • два зубчики часнику;
  • 80 грамів волоських горіхів;
  • дві столові ложки оливкової олії;
  • столову ложку винного або яблучного оцту;
  • чайну ложку хмелі-сунелі;
  • свіжий перець чилі за смаком;
  • сіль, перець.

Очищаємо і ріжемо півкільцями цибулю. Прибираємо її в окрему ємність, підсолюємо і поливаємо оцтом. 

Огірки, солодкий перець і помідори ріжемо на шматочки, перекладаємо в миску. Горіхи підсушуємо на сковорідці і дрібно нарізаємо їх. Також потрібно подрібнити часник і гострий перець.

Додаємо всі інгредієнти в миску, приправляємо спеціями і олією. Перемішуємо і можна подавати грузинський салат.

Схожі публікації

Завантажити ще Loading...No more posts.