Гості попросять рецепт салату, якщо його спробують.
У грузинській кухні є безліч смачних сезонних страв. Одна з найзнаменитіших серед них – овочевий грузинський салат із горіховою заправкою. Він готується легко і просто. Найкраще його робити в літній період, коли овочі найсмачніші.
Грузинський салат – класичний рецепт
Це дуже смачна традиційна страва, яка чудово підійде на літо і дозволить урізноманітнити раціон. Щоб приготувати грузинський салат із горіховою заправкою, беремо:
- два огірки;
- один помідор;
- фіолетову цибулину;
- пучок кінзи;
- жменю волоських горіхів;
- трохи соку лимона;
- два-три зубчики часнику;
- дрібку солі.
Овочі та зелень потрібно вимити, а часник і цибулину – очистити. Нарізаємо на шматочки огірки, помідори та цибулю. Переміщаємо їх у миску, в якій будемо змішувати салат.
У блендер кладемо кінзу, горіхи, часник. Видавлюємо туди сік лимона. Подрібнюємо інгредієнти до стану пасти – це буде заправка для салату. Переміщаємо її до овочів, а потім солимо й перемішуємо. Салат грузинський – готовий.
Варто зазначити, що дехто не може їсти кінзу. Це не причина відмовлятися від салату – можна замінити її на петрушку. Смак буде не зовсім такий, але все ще буде смачно.
Салат грузинський з горіхами
Це інша варіація цієї страви. У ньому більше овочів, а також додані листя салату для об’ємності. Для приготування беремо:
- 375 грамів помідорів;
- 270 грамів огірків;
- 180 грамів болгарського перцю;
- 70 грамів червоної цибулі;
- 50 грамів салатного міксу;
- дві-три гілочки свіжої петрушки;
- два зубчики часнику;
- 80 грамів волоських горіхів;
- дві столові ложки оливкової олії;
- столову ложку винного або яблучного оцту;
- чайну ложку хмелі-сунелі;
- свіжий перець чилі за смаком;
- сіль, перець.
Очищаємо і ріжемо півкільцями цибулю. Прибираємо її в окрему ємність, підсолюємо і поливаємо оцтом.
Огірки, солодкий перець і помідори ріжемо на шматочки, перекладаємо в миску. Горіхи підсушуємо на сковорідці і дрібно нарізаємо їх. Також потрібно подрібнити часник і гострий перець.
Додаємо всі інгредієнти в миску, приправляємо спеціями і олією. Перемішуємо і можна подавати грузинський салат.