“Ту саму” смачнючу кабачкову ікру легко зробити вдома.
Кабачкову ікру готують багато господинь, тому що влітку кабачки коштують дуже дешево, а закуска на зиму виходить відмінною. Зараз справжня кабачкова ікра на зиму – це продукт на вагу золота, але є рецепт точно за ГОСТом СРСР.
Кабачкова ікра – рецепт із радянської куховарської книги
Люди, які жили за часів СРСР, часто кажуть, що таких смачних продуктів, як тоді, зараз уже не знайти. Саме тому господині намагаються шукати рецепти та готувати самостійно. Ікра кабачкова на зиму теж може бути приготована за радянським ГОСТом.
Інгредієнти:
- півтора кілограма кабачків:
- одна морква;
- одна ріпчаста цибуля;
- корінь петрушки;
- пакетик томатної пасти;
- олія;
- столова ложка цукру;
- чайна ложка солі;
- перець чорний мелений;
- перець духмяний мелений;
- пучок кропу.
Кабачкова ікра як у СРСР готується дуже легко – спочатку потрібно вимити кабачки, зняти шкірку, прибрати насіння. Потім нарізати овоч кубиками. Сковороду розігріти, змастити олією, викласти кабачки. Обсмажувати з двох боків до золотистого кольору, а потім накрити кришкою і тушкувати до готовності. Ріпчасту цибулю очистити, подрібнити, а моркву та корінь петрушки натерти на тертці. На окремій сковороді обсмажити ці інгредієнти.
Кабачки, корінь петрушки, цибулю і моркву подрібнити в блендері, перекласти масу в сотейник, поставити на плиту і почати прогрівати. На цій стадії можна додати цукор, сіль, перець і томатну пасту. Важливо пробувати на смак, а не сипати відразу вказану кількість інгредієнтів. Якщо після подрібнення в блендері кількість овочів помітно зменшиться, то й обсяг добавок може змінитися. Готову кабачкову ікру довести до температури мінімум 70 градусів за Цельсієм і викласти в стерилізовані банки. Закатати кришками і прибрати на зберігання.