Правильна заправка підніме страву на новий рівень.
Весна принесла із собою не тільки тепло, а й велику кількість свіжих овочів. На тлі природи, що прокидається, хочеться включити у свій раціон побільше смачних салатів, щоб наситити організм вітамінами.
Салат зі свіжої капусти довгі роки є фаворитом у весняний час. Раніше ми розповідали, як приготувати найсмачніші курячі парові котлети, які чудово підійдуть до цієї страви.
Кулінарний блогер у TikTok Макс Макканн (Meals with Max) розповів, який секретний інгредієнт зробить ваш овочевий гарнір у рази смачнішим. За основу він пропонує взяти відомий салат Коул слоу, який готують із капусти та моркви.
Коул слоу – рецепт
За словами блогера, готується цей гарнір всього п’ять хвилин. Знадобиться всього дві миски і кілька продуктів. Секретний інгредієнт Макса – це мед, який він додає в заправку Коул слоу.
Для приготування беремо:
- половину невеликого качана капусти;
- дві морквини;
- половину цибулини;
- три ст.л. майонезу;
- одну ст.л грецького йогурту;
- половину ч.л. діжонської гірчиці;
- сік лимона;
- одну ч.л. меду;
- сіль і перець.
Капусту дрібно наріжте, а моркву – натріть на тертці. Покладіть їх в одну миску. Дрібно нарізаємо цибулю і додаємо туди ж. Тепер готуємо соус.
В окремому посуді змішайте майонез, йогурт, діжонську гірчицю, трохи лимонного соку, сіль, перець і мед.
Вилийте заправку в миску з овочами і перемішайте, щоб соус повністю покрив їх. Салат із капусти – готовий. Якщо ви не плануєте одразу його подавати, а просто робите заготовку, то моркву варто відкласти окремо. Пізніше вона може пустити сік і її потрібно буде віджати від зайвої рідини.