Їжа

Навіть ненависники овочів просять добавки: фарширований перець із м’ясом і без

Навіть ненависники овочів просять добавки: фарширований перець із м'ясом і без

Однією з найсмачніших овочевих страв вважається фарширований перець – рецепт зі смачним поєднанням гарніру та м’ясної страви. Дует соковитого фаршу й ароматних овочів мало кого залишить байдужим. Навіть вегетаріанський варіант страви смакуватиме всій родині.

Перець фарширований м’ясом і рисом

М’ясну начинку можна взяти будь-яку, а овочі краще брати широкі та м’ясисті. Готувати можна як у духовці, так і на плиті.

Вам знадобляться такі інгредієнти:

  • шість болгарських перців;
  • чотириста грамів фаршу;
  • дві столові ложки рису;
  • дві цибулини;
  • одна морква;
  • зубчик часнику;
  • лавровий лист;
  • сіль, перець, інші спеції;
  • дві столові ложки соняшникової олії.

Рис промити кілька разів і зварити, щоб був наполовину готовим (близько 12 хвилин). Цибулю подрібнити кубиком, натерти моркву і розчавити часник через прес. Обсмажувати овочі на розігрітій пательні з олією близько 5 хвилин. Змішати засмажку та рис із фаршем. Посолити, поперчити та добре перемішати.

Перці помити, зрізати верхівку з плодоніжкою і ложкою дістати насіння. Щільно начинити м’ясом. Помістити перець фарширований фаршем у каструлю або форму для запікання начинкою догори. Так м’ясний бульйон не буде витікати і зробить страву соковитою. Заготовки залити водою, бульйоном або томатним соусом. Між ними покласти лавровий лист.

У духовці страва випікається 60 хвилин за 210°. Скільки варити фарширований перець на плиті – залежить від сорту, але в середньому це від 40 до 60 хвилин. Подавайте страву зі сметаною та рубаною зеленню.

Навіть ненависники овочів просять добавки: фарширований перець із м'ясом і без

Перець фарширований сиром по-грецьки

Для приготування можна взяти як солодкі, так і гострі сорти овоча. Добре така закуска виглядає в міні-перцях.

Список інгредієнтів такий:

  • сім невеликих перців;
  • двісті п’ятдесят грам фети;
  • чайна ложка цукру;
  • три столові ложки соняшникової олії;
  • суміш сухих трав (базилік і розмарин).

Духовку розігріти до 200°. Перці помити зовні й дістати насіння з перегородками всередині. До сиру фета додати цукор, ложку олії, спеції. Розім’яти виделкою до однорідності. Начинити сирною сумішшю овочі та викласти горизонтально на деко з пергаментом. З одного боку змастити залишками олії.

Випікайте фарширований перець у духовці 20-40 хвилин залежно від розміру. Закуска смакує як у гарячому, так і холодному вигляді. Під час подачі страву рекомендується посипати рубаними горішками і базиліком, а для свіжості додати м’яту.

Схожі публікації

Завантажити ще Loading...No more posts.