Їжа

Ніжний кавовий торт без зайвого клопоту: готується простіше, ніж здається

Ніжний кавовий торт без зайвого клопоту: готується простіше, ніж здається

У світі існує безліч смачних десертів, а їхнє приготування може стати справжньою медитацією. Гарним варіантом, щоб себе побалувати, є торт кавовий від Мері Беррі. Ті, хто його куштував, назвали його незвичайним і приголомшливим за смачну начинку.

Зокрема, для нього готується праліне з фундуком. Виявилося, це не так вже й складно, якщо є перевірений рецепт. Це може бути десерт для особливого випадку або просто спосіб себе побалувати в холодні осінні дні.

Кавовий торт – рецепт від кондитерів Мері Беррі

Щоб зробити цей неймовірно смачний і незвичайний десерт, не потрібно купувати дорогі та незвичайні продукти. Усі вони давно знайомі українцям. Для приготування беремо:

  • столову ложку кавових гранул;
  • столову ложку щойно закип’яченої води;
  • чотири яйця;
  • 225 грамів вершкового масла;
  • 225 грамів цукрової пудри;
  • 225 грамів борошна;
  • чайну ложку розпушувача;
  • 100 грамів цукру;
  • 75 грамів цільного фундука.

Додатково для приготування крему потрібно буде взяти кілька інгредієнтів. Серед них:

  • 1,5 столової ложки кавових гранул;
  • 1,5 столової ложки окропу;
  • 225 грамів розм’якшеного вершкового масла;
  • 400 грамів цукрової пудри.

Щоб зробити торт шоколадно-кавовий, спочатку нагріваємо духовку до 180 градусів. Змащуємо маслом дві круглі форми (діаметр 20 см) і вистилаємо їх пергаментом.

Розчиняємо кавові гранули в гарячій воді та розмішуємо до однорідності. У велику миску розбиваємо яйця, всипаємо цукрову пудру, борошно, розпушувач і кавову суміш. Збиваємо все вінчиком.

Випікаємо 30 хвилин, трохи охолоджуємо, виймаємо з форм і залишаємо остигати на решітці.

Для праліне в каструлю вливаємо чотири столові ложки води і додаємо цукор. Готуємо на повільному вогні та помішуємо. Має вийти сироп. Потім збільшуємо вогонь і гріємо, поки суміш не стане блідо-золотистою. Всипаємо в неї фундук, перемішуємо і виливаємо все на деко, застелене пергаментом. Коли суміш охолоне її можна буде поламати або нарізати на дрібні шматочки.

Для крему розчиняємо каву в гарячій воді та розмішуємо до однорідної маси. У мисці вбиваємо вершкове масло, поступово додаючи кавову суміш і цукор, доки не вийде легка і повітряна маси.

Тепер перейдемо до того, як прикрасити кавовий торт. Кладемо нижній корж і змащуємо його частиною крему. Накриваємо зверху другим коржем і наносимо крем, що залишився. Зверху прикрашаємо праліне. За бажанням трохи можна покласти всередину як начинку.

Схожі публікації

Завантажити ще Loading...No more posts.