Їжа

Однією випічкою нагодуйте всю сім’ю: заливний пиріг за лінивим рецептом

Однією випічкою нагодуйте всю сім'ю: заливний пиріг за лінивим рецептом

Одним із найпростіших видів випічки вважається заливний пиріг. Тісто для страви готується за лічені хвилини – достатньо просто перемішати інгредієнти виделкою. Потім сумішшю заливають начинку і запікають усе це в духовці. Рецепт одночасно простий і геніальний. Одного такого виробу вистачить, щоб нагодувати всю сім’ю.

Раніше ми також писали, як приготувати ліниві біляші без замішування тіста та ліплення.

Заливний пиріг із капустою на кефірі

Своїм рецептом випічки поділилася в TikTok кулінарна блогерка cook_julija_simonchuk. За словами кулінарки, начинка може бути якою завгодно – м’ясо, риба, сир, овочі або навіть щось солодке. У відео показано заливний пиріг із капустою.

Інгредієнти для начинки знадобляться такі:

  • половина головки капусти;
  • одна цибулина;
  • одна морква;
  • три столові ложки олії;
  • сіль, перець, спеції за смаком.

Продукти для тіста:

  • триста мілілітрів кефіру;
  • три яйця;
  • двісті грамів борошна;
  • чотири столові ложки олії;
  • щіпка соди;
  • щіпка солі;
  • кунжут для прикрашання.

Для начинки дрібно нарізаємо цибулю та натираємо моркву. На гарячій пательні з олією обсмажуємо овочі до золотистого кольору (близько 5 хвилин). Дрібно шаткуємо капусту, додаємо в сковороду. Солимо, перчимо і тушкуємо майже до готовності (близько 20 хвилин) на невеликому вогні.

Для тіста змішуємо у великій мисці всі інгредієнти: кефір, яйця, сіль, олію. Щоб заливний пиріг на кефірі був пухким, не забудьте додати соду. Всипаємо борошно і збиваємо вінчиком, щоб не залишилося грудочок.

Увімкніть розігріватися духовку до 180°. Форму для випічки накрийте пергаментом. Вилийте половину тіста. На нього розподіліть капустяну начинку. Потім долийте решту тіста і посипте кунжутом.

Випікайте заливний пиріг на кефірі з капустою близько 30 хвилин. Готовність можна перевірити за золотистою скоринкою і сухою зубочисткою. Якщо берете для начинки м’ясо або рибу, то їх потрібно додавати вже в готовому вигляді.

Схожі публікації

Завантажити ще Loading...No more posts.