Три рецепти смачних і пікантних кабачків, які варто закрити на зиму.
Останніми роками стали дуже популярними кабачки з кетчупом на зиму. Вони хрусткі, з незвичайним і пікантним смаком. Варто спробувати приготувати їх цього літа. Ми підібрали три різні рецепти на вибір.
Кабачки з кетчупом чилі без стерилізації
Тим, кого відлякує стерилізація, стане в пригоді рецепт і без цього пункту. Він розрахований на п’ять банок. Для приготування беремо:
- три кілограми кабачків;
- упаковку кетчупу;
- склянку оцту;
- склянку цукру;
- дві столові ложки солі;
- шість склянок води;
- 10 зубчиків часнику;
- лавровий лист;
- перець горошком;
- гострий перець;
- парасольки кропу.
На дно банок укладаємо звичну вам зелень (хрін, кріп, листя), прянощі та по два зубчики часнику.
Кабачки нарізаємо й утрамбовуємо. Заливаємо окропом і прикриваємо кришками. Потрібно засікти 15 хвилин. Потім зливаємо і повторюємо ще два рази.
Переходимо до маринаду. Для нього в каструлю наливаємо зазначену кількість води, цукор, сіль і кетчуп. Варимо п’ять хвилин, а потім додаємо оцет.
Коли рідина закипить, заливаємо її в банки й закатуємо. Зберігаємо кабачки з кетчупом як зазвичай.
Кабачки з кетчупом чилі на зиму
Ці кабачки з кетчупом чилі розраховані на одну літрову банку. Для консервації потрібно взяти:
- кабачки (скільки піде);
- 300 мілілітрів води;
- 50 мілілітрів оцту;
- 1,5 чайної ложки солі;
- три столові ложки цукру;
- 1,5 столові ложки кетчупу чилі;
- спеції за смаком.
Кабачки нарізаємо на шматочки, завтовшки близько сантиметра. У банку вкладаємо спеції. Двічі заливаємо їх окропом. Третього разу у воду додаємо цукор, сіль, кетчуп та оцет.
Заливаємо їх маринадом, стерилізуємо десять хвилин і закручуємо. Смачними будуть не тільки кабачки, а й розсіл.
Пікантні огірки та кабачки – рецепт із кетчупом чилі
Існує й цікавіший рецепт консервації, коли готуються не просто кабачки на зиму з кетчупом, а додаються ще й огірки. Для приготування беремо:
- 1,5 кілограма огірків;
- 1,5 кілограма кабачків;
- пачку кетчупу;
- 7,5 склянки води;
- дві столові ложки солі;
- 1 склянка цукру;
- 1 склянка оцту;
- листя хрону;
- часник;
- парасольки кропу;
- лавровий лист;
- петрушку;
- перець горошком.
По банках розкладаємо зелень, нарізані зубчики часнику і прянощі. Зверху щільно укладаємо шматочки кабачків та огірків.
Для маринаду змішуємо воду із сіллю, цукром і кетчупом. Після закипання готуємо 10 хвилин, додаємо оцет і розливаємо по банках.
Стерилізуємо їх 20 хвилин, закатуємо і залишаємо вкритими до охолодження.
Вас також можуть зацікавити новини:
- Швидко та смачно: чим прошаровувати вафельний торт, щоб усі просили добавки
- Як смачно зварити або посмажити молоду картоплю: ідеальний обід на всю родину
- Ці мариновані кабачки будуть “летіти” зі столу: три шикарні рецепти