Їжа

Салат із баклажанів за 10 хвилин: три прості рецепти, які не можна пропустити

Салат із баклажанів за 10 хвилин: три прості рецепти, які не можна пропустити

Приготування страв із сезонних продуктів – це одне з найкращих рішень на кухні. Зараз у нас наповну йде сезон баклажанів, помідорів та інших овочів.

Сьогодні розглянемо, що можна приготувати з баклажанів нашвидкуруч.

Простий салат із баклажанів

Для початку розглянемо дуже швидкий рецепт. Щоб зробити цей смачний салат із баклажанів, беремо:

  • один баклажан;
  • один болгарський перець;
  • одну цибулину;
  • два помідори;
  • кілька гілочок петрушки;
  • столову ложку білого винного оцту;
  • три-чотири столові ложки олії (рослинної);
  • сіль;
  • мелений чорний перець.

Овочі миємо, обсушуємо. Баклажани потрібно нарізати на кружальця і присолити. Потім обсмажуємо їх із двох боків до готовності й викладаємо на серветки або паперові рушники.

Перець і цибулину нарізаємо. Половину цих овочів обсмажуємо, а половину – залишаємо сирими.

Переміщаємо їх у миску для салату. Туди ж додаємо нарізані скибочками помідори та рубану зелень. Приправляємо і заправляємо оцтом. Перемішуємо і залишаємо на кілька хвилин, щоб страва промаринувалася.

Салат із баклажанів

Деякі страви з баклажанів більше підійдуть тим, хто любить експерименти. Цей салат якраз із таких. Для його приготування беремо:

  • один баклажан;
  • один солодкий перець;
  • дві цибулини;
  • 150 грамів сливи;
  • три столові ложки олії (рослинної);
  • чайну ложку цукру;
  • два зубчики часнику;
  • зелень;
  • сіль.

Миємо овочі, зелень і фрукти. Перець очищаємо від насіння і нарізаємо смужками. Цибулю потрібно нарізати півкільцями, а баклажан – тонкими четвертинками. Зі слив виймаємо кісточки та ріжемо їх на шматочки.

На двох ложках олії обсмажуємо цибулю до м’якості, але не залишаємо до рум’яності. Посипаємо цукром, перемішуємо і викладаємо в миску.

Баклажан обсмажуємо на одній ложці олії кілька хвилин, щоб він став м’якшим і змінив колір. Після цього перекладаємо до цибулі. Перець додаємо до овочів і солимо.

Сливи кілька хвилин смажимо на сухій сковорідці й також пересипаємо в ємність. Туди ж всипаємо рубану зелень і видавлюємо часник. Перемішуємо й охолоджуємо дві години в холодильнику.

Страва з баклажанів із насінням і зеленню

Цей салат потребуватиме дещо більше часу та інгредієнтів, проте результат того безперечно вартий. Для приготування беремо:

  • один баклажан;
  • два помідори;
  • два зубчики часнику;
  • 50 грамів вершкового сиру;
  • невеликий пучок свіжої м’яти;
  • невеликий пучок свіжого базиліка;
  • невеликий пучок кінзи (за бажанням);
  • п’ять грамів насіння соняшнику;
  • три грами кунжуту;
  • дві столові ложки оливкової олії;
  • одну столову ложку кунжутної олії;
  • дві столові ложки соусу чилі солодкого;
  • кукурудзяний крохмаль;
  • рослинна олія для смаження;
  • сіль.

Баклажан миємо, обсушуємо і розрізаємо вздовж на чотири частини (без плодоніжки). Нарізаємо їх на трикутники завтовшки близько сантиметра. Прибираємо в окрему тарілку, добре присолюємо і перемішуємо.

Помідори нарізаємо на великі шматочки та перекладаємо в миску. Подрібнюємо зелень, намагаючись уникати стебел, і всипаємо туди ж. Дрібно нарізаємо часник або пропускаємо його через прес, а потім переміщуємо в миску. Обсмажуємо насіння на сухій сковороді. Кунжут також обсмажуємо, але окремо.

Підігріваємо олію для фритюру. У цей час обвалюємо шматочки баклажанів у крохмалі з усіх боків, а потім смажимо протягом кількох хвилин. Дістаємо на паперовий рушник.

Готові баклажани перекладаємо в миску, приправляємо олією, соусом і перемішуємо. Зверху потрібно викласти вершковий сир, а потім посипати кунжутом і насінням.

Літо – ідеальний час, щоб готувати страви з баклажанів. Тому варто записати і спробувати кілька нових рецептів.

Схожі публікації

Завантажити ще Loading...No more posts.