Улюблену закуску можна готувати просто зараз.
Соте з баклажанів – це частування з різних овочів. До складу входять не тільки баклажани, а й перець, морква та інші “дари городу”. Дізнайтеся, як приготувати консервацію так, щоб близькі просили добавки.
Соте з баклажанів – класичний рецепт
Така закуска виходить у міру пікантною, дуже соковитою і смачною. Приготувати зможе навіть господиня-початківець.
Інгредієнти:
- два баклажани;
- чотири помідори;
- один болгарський перець;
- одна цибуля;
- одна морква;
- один зубчик часнику;
- гіркий перець, сіль, олія.
Баклажани вимити, але не чистити, нарізати великими кубиками, засипати сіллю і через 20 хвилин віджати рідину. Цибулю подрібнити, моркву натерти на тертці, разом обсмажити два овочі до готовності. Туди ж, на сковорідку, додати трохи гіркого перцю, щоб додати страві пікантності, і солодкого, нарізаного кубиками. Готувати 5-7 хвилин, потім припустити томати в сотейнику, зняти з них шкірку і нарізати. В окремий казанок перекласти всі підготовлені овочі, перемішати.
Не солити, готувати близько 20 хвилин залежно від того, якої м’якості ви хочете отримати овочі. Після закінчення часу додати подрібнений часник. Ось і все – соте з баклажанів на зиму готове – можна перекладати його в стерилізовані банки, закривати кришками і прибирати на зберігання в льох або комору.
Соте з баклажанів на зиму з кабачками
Такий рецепт сподобається тим, хто любить не тільки баклажани, а й кабачки. У складі страви навіть будуть й інші сезонні овочі.
Інгредієнти:
- два баклажани;
- один кабачок;
- два болгарські перці;
- два помідори;
- одна ріпчаста цибуля;
- одна морква;
- чотири зубчики часнику;
- сіль, перець, зелень, цукор, олія.
Баклажани вимити, нарізати кубиком, замочити в підсоленій воді на півгодини. Потім віджати зайву рідину, викласти на пательню або в казанок. Туди ж додати ріпчасту цибулю, нарізану півкільцями, моркву – соломкою, перець і томати кубиками. Тушкувати овочі півгодини до готовності, заздалегідь посоливши і поперчивши їх. Тільки після цього додати подрібнений часник, зелень і цукор, потім тушкувати ще 10-15 хвилин. Таке соте з баклажанів на зиму можна їсти відразу або закатати в стерилізовані банки.