Їжа

Сатай з баклажанів “як у бабусі”: і 50 банок не вистачить – рецепт

Сатай з баклажанів "як у бабусі": і 50 банок не вистачить - рецепт

Соте з баклажанів – це частування з різних овочів. До складу входять не тільки баклажани, а й перець, морква та інші “дари городу”. Дізнайтеся, як приготувати консервацію так, щоб близькі просили добавки.

Соте з баклажанів – класичний рецепт

Така закуска виходить у міру пікантною, дуже соковитою і смачною. Приготувати зможе навіть господиня-початківець.

Інгредієнти:

  • два баклажани;
  • чотири помідори;
  • один болгарський перець;
  • одна цибуля;
  • одна морква;
  • один зубчик часнику;
  • гіркий перець, сіль, олія.

Баклажани вимити, але не чистити, нарізати великими кубиками, засипати сіллю і через 20 хвилин віджати рідину. Цибулю подрібнити, моркву натерти на тертці, разом обсмажити два овочі до готовності. Туди ж, на сковорідку, додати трохи гіркого перцю, щоб додати страві пікантності, і солодкого, нарізаного кубиками. Готувати 5-7 хвилин, потім припустити томати в сотейнику, зняти з них шкірку і нарізати. В окремий казанок перекласти всі підготовлені овочі, перемішати.

Не солити, готувати близько 20 хвилин залежно від того, якої м’якості ви хочете отримати овочі. Після закінчення часу додати подрібнений часник. Ось і все – соте з баклажанів на зиму готове – можна перекладати його в стерилізовані банки, закривати кришками і прибирати на зберігання в льох або комору.

Соте з баклажанів на зиму з кабачками

Такий рецепт сподобається тим, хто любить не тільки баклажани, а й кабачки. У складі страви навіть будуть й інші сезонні овочі.

Інгредієнти:

  • два баклажани;
  • один кабачок;
  • два болгарські перці;
  • два помідори;
  • одна ріпчаста цибуля;
  • одна морква;
  • чотири зубчики часнику;
  • сіль, перець, зелень, цукор, олія.

Баклажани вимити, нарізати кубиком, замочити в підсоленій воді на півгодини. Потім віджати зайву рідину, викласти на пательню або в казанок. Туди ж додати ріпчасту цибулю, нарізану півкільцями, моркву – соломкою, перець і томати кубиками. Тушкувати овочі півгодини до готовності, заздалегідь посоливши і поперчивши їх. Тільки після цього додати подрібнений часник, зелень і цукор, потім тушкувати ще 10-15 хвилин. Таке соте з баклажанів на зиму можна їсти відразу або закатати в стерилізовані банки.

Схожі публікації

Завантажити ще Loading...No more posts.