Їжа

Шалені салати з печінки тріски: ситно, смачно і дуже корисно

Шалені салати з печінки тріски: ситно, смачно і дуже корисно

Дієтологи навперебій розповідають, чим корисна печінка тріски – за їхніми словами, популярний продукт багатий жирними кислотами Омега-3, вітамінами А і D. Такий чудовий склад перетворює звичайну консерву буквально на священний грааль. Вживати її можна і в чистому вигляді, але краще приготувати салат із печінкою тріски – класичний або який-небудь незвичайний.

Чудовий салат із печінкою тріски та яйцем

Простий і смачний салат готується всього 15 хвилин разом із часом, витраченим на варіння яєць.

Інгредієнти:

  • половина банки печінки тріски;
  • три курячих яйця;
  • половинка ріпчастої цибулі;
  • зелена цибуля, петрушка.

Вам потрібно спочатку відварити яйця круто, остудити їх і почистити від шкаралупи. Далі нарізати дрібним кубиком і перекласти в салатницю. Відкрити консерву, дістати половину вмісту банки, додати до яєць. Також дрібно нарізати ріпчасту цибулю, нашаткувати зелену цибулю та петрушку, перекласти в ту саму ємність до решти інгредієнтів. Перемішати, заправити олією з-під консерви або взагалі обійтися без заправки. Вуаля – шалений салат із печінки тріски готовий.

Салат із печінкою тріски, яйцем і сиром

Цей рецепт подобається дуже багатьом, навіть існує думка, начебто він найвдаліший з усіх наявних, у складі яких є печінка тріски.

Інгредієнти:

  • двісті грамів печінки тріски (одна банка);
  • одна морква;
  • сто грамів твердого сиру;
  • два курячих яйця;
  • одна маленька ріпчаста цибуля;
  • майонез.

Такий салат із печінкою тріски готується теж швидко, але його необхідно просочувати в холодильнику – на це йде мінімум 2 години. Для приготування салату відваріть яйця, остудіть їх і відкладіть убік. Відкрийте банку консерви, розімніть її виделкою. На крупній тертці натріть моркву, викладіть на плоску тарілку шаром. Зверху розмістіть терті варені яйця. Далі – подрібнену ріпчасту цибулю упереміш із печінкою тріски. Наприкінці вам залишиться тільки посипати салат тертим сиром і змастити майонезом.

Салат із печінкою тріски, яйцем та огірком

Ще одна варіація салату, у складі якого будуть присутні свіжі та мариновані огірки. Саме таке поєднання додасть певної пікантності страві.

Інгредієнти:

  • одна банка печінки тріски (200 грамів);
  • дві картоплини;
  • одна морква;
  • два яйця;
  • два мариновані огірки;
  • два свіжих огірки;
  • сто п’ятдесят грамів твердого сиру;
  • пучок зеленої цибулі;
  • сіль, майонез.

Салат із печінкою тріски та кукурудзою

Салати з печінкою тріски, як бачите, можуть складатися з абсолютно різного набору інгредієнтів, але кукурудза у складі точно доповнить вдалий рецепт.

Інгредієнти:

  • половина банки печінки тріски;
  • три курячих яйця;
  • один свіжий огірок;
  • сто грамів твердого сиру;
  • чотири столові ложки консервованої кукурудзи;
  • одна ріпчаста цибуля;
  • пучок петрушки;
  • майонез, сіль, перець.

Ріпчасту цибулю почистити від лушпиння, нарізати дрібними кубиками. Свіжий огірок можна позбавити шкірки, а можна залишити як є і також подрібнити. Печінку тріски викласти з банки на паперовий рушник, щоб прибрати зайву олію, а потім розім’яти рибу виделкою. Відварені яйця та твердий сир натерти на тертці. З’єднати всі продукти в одній салатниці, додати кукурудзу. Посолити, поперчити, заправити майонезом і перемішати. Зверху посипати салат нарізаною зеленою цибулею.

Вас також можуть зацікавити новини:

  • Незвичайні та смачні салати з тунцем: 4 рецепти, які варто спробувати
  • Суп із вермішеллю та секретним інгредієнтом: що додати наприкінці готування
  • 6 рецептів бутербродів нашвидкуруч: коли немає часу готувати

Схожі публікації

Завантажити ще Loading...No more posts.