Їжа

Швидко і смачно: чим прошаровувати вафельний торт, щоб усі просили добавки

Швидко і смачно: чим прошаровувати вафельний торт, щоб усі просили добавки

Торт вафельний зі згущеним молоком уже давно став класикою домашніх десертів. З часом з’явилося багато варіацій. Коржі перемазували різними кремами і додавали незвичайні начинки.

Наприклад, у крем можна додати:

  • розтоплений шоколад або какао;
  • подрібнені горіхи;
  • кокосову стружку;
  • цедру лимона або апельсина.

Як додаткову начинку варто взяти джем, повидло, сухофрукти, мед або шоколадну пасту.

Також розглянемо два покрокові рецепти цього десерту.

Вафельний торт із вареним згущеним молоком

Цей рецепт ближчий до класичного, але все ж має цікаву відмінність. Для торта беремо:

  • упаковку вафель;
  • 150 грамів горіхів (волоських);
  • банку згущеного молока;
  • 200 грамів вершкового масла;
  • 250 грамів вишні без кісточки;
  • 100 грамів цукру.

Масло заздалегідь дістаємо з холодильника. Згущене молоко можна купити одразу варене або зробити його вдома. Для цього потрібно зняти етикетку, поставити бляшанку в ємність із водою. Варити потрібно на малому вогні близько двох годин. Відкривати тільки коли банка трохи охолоне.

У сотейник викладаємо вишню з цукром і готуємо на повільному вогні близько 20 хвилин. Масло збиваємо зі згущеним молоком. Вишню перебиваємо блендером до однорідної маси і готуємо ще 20 хвилин.

Потім промазуємо коржі кремом і вишнею. Важливо залишити трохи крему, щоб змастити боки і верх торт. Посипаємо їх подрібненими горіхами. Зберігаємо вафельний торт у холодильнику.

Вафельний торт – рецепт із фруктами

Це незвичайна, але дуже смачна версія цього десерту. Для приготування торта беремо:

  • упаковку коржів;
  • 200 грамів вершкового масла;
  • 200 грамів згущеного молока;
  • 400 грамів яблук;
  • столову ложку цукру;
  • пакет желе;
  • фрукти та ягоди для декору.

З яблук знімаємо шкірку і натираємо їх на крупній тертці. Тушкуємо на сковороді з цукром до м’якості. Перекладаємо в тарілку і всипаємо пакетик желе. Усе перемішуємо і залишаємо, поки не охолоне. Суміш має стати густою.

Масло потрібно заздалегідь дістати. Коли воно стане м’яким, збиваємо зі згущеним молоком. Переходимо до складання торта. Змащуємо коржі, чергуючи їх із кремом і фруктовою начинкою. Прикрашаємо. Залишаємо в холодильнику на дві години і тільки потім подаємо вафельний торт.

Схожі публікації

Завантажити ще Loading...No more posts.