Три рецепти дуже смачного й ароматного варення, яке збереже користь ягід на зиму.
Літо – ідеальна пора, щоб заготовити на зиму улюблені ягоди. З настанням холодів баночка смачного малинового варення неодмінно порадує будь-яку людину.
Як варити малинове варення – далі в матеріалі. Ми підібрали три різні рецепти.
Просте малинове варення
Це дуже простий рецепт, який можна вважати базовим. Щоб зробити малинове варення на зиму, беремо:
- кілограм малини;
- 700 грамів цукру;
- 100 мілілітрів води.
Ягоди перебираємо й очищаємо від хвостиків. Перекладаємо в каструлю, всипаємо цукор і вливаємо воду. Помішуємо і нагріваємо до закипання.
Вогонь зменшуємо до мінімального і готуємо так п’ять хвилин. Прибираємо з плити й переливаємо в простерилізовані банки.
Закатуємо варення і перевертаємо банки догори дном. Укутуємо в ковдру і залишаємо так до охолодження.
Малинове варення – рецепт п’ятихвилинка
Цей варіант складніший. У той же час він вартий того, щоб його спробувати. Для варення беремо:
- 1,5 кілограма малини;
- кілограм цукру.
Ягоди очищаємо, перебираємо і промиваємо. Даємо воді стекти, а потім переходимо до приготування. Малину одразу поміщаємо в каструлю. Беремо третину від усього цукру і засипаємо його в ємність, перемішуємо і залишаємо на дві години.
Потім ставимо каструлю на плиту і вмикаємо невеликий вогонь. Постійно помішуємо і прогріваємо ягоди. Скільки варити малинове варення після закипання? Усього п’ять хвилин. Важливо, щоб цукор встиг розчинитися.
Коли зазначений час мине, прибираємо з вогню і видаляємо з варення всю піну. Всипаємо цукор, що залишився, і перемішуємо до розчинення. Залишаємо варення остигати до кімнатної температури (близько двох годин) і ще двічі так кип’ятимо.
Потім гарячим заливаємо в стерилізовані банки й закатуємо.
Малинове варення з імбиром та апельсином
Це смачна і незвичайна консервація, яка чудово зігріє в холодний зимовий вечір. Для приготування потрібно взяти:
- кілограм малини;
- 800 грамів цукру;
- один апельсин (250 грамів);
- 40 грамів кореня імбиру.
Ягоди перебираємо та промиваємо. Апельсин потрібно вимити гарячою водою та обсушити. Засипаємо половину малини та цукру в каструлю. Натираємо туди ж на дрібній тертці цедру і виживаємо весь сік.
Також натираємо і додаємо корінь імбиру. Зверху всипаємо решту ягід і цукор. Якщо говорити про те, скільки варити малинове варення, то це складне питання.
Ставимо каструлю на плиту і вмикаємо повільний вогонь. Доводимо до кипіння, одразу вимикаємо і залишаємо на 30 хвилин. Повторюємо, а на третій раз після закипання готуємо п’ять хвилин, прибираючи піну.
Розливаємо по банках, закриваємо кришками і перевертаємо. Залишаємо так до охолодження.
Вас також можуть зацікавити новини:
- Як приготувати біляші без замісу: 3 рецепти для ледачих
- Усе змішати і в духовку: елементарний і дуже смачний пиріг на кефірі
- Салат із баклажанів за 10 хвилин: три простих рецепти, які не можна пропустити