Цей ароматний суп навіть діти їдять із великим задоволенням.
Легкий і ароматний суп із вермішеллю – ідеальний варіант обіду для всієї родини. Така друга страва подобається майже всім. До того ж вона готується легко і з недорогих інгредієнтів. А рецепт можна доповнювати на свій смак.
Ми пропонуємо приготувати класичний суп із додаванням секретного інгредієнта. Він виходить таким смачним, що навіть вибагливі діти попросять добавку.
Суп курячий з вермішеллю
У суп можна додавати як частини птиці з кістками, так і філе. У першому випадку страва буде ароматнішою, але калорійнішою.
Інгредієнти:
- курка – 400 г;
- цибуля – 1 шт.;
- морква – 1 шт.;
- картопля – 3 шт.;
- вермішель – 50 г;
- яйце – 1 шт.;
- соняшникова олія – 1 стол. л.;
- лавровий лист – 1 шт.;
- сіль, перець, спеції;
- зелень за смаком.
Наріжте м’ясо порційними шматками і викладіть у каструлю з водою та лавровим листом. Закип’ятіть і через 5-10 хвилин варіння зніміть піну. Картоплю почистіть і наріжте кубиком, додайте в каструлю і варіть усе разом ще 15 хвилин.
Цибулю та моркву наріжте дрібними кубиками. Обсмажте з гарячою олією до м’якості (5-7 хвилин). Додати та варити ще 5 хвилин.
Секретним інгредієнтом у цьому рецепті є яйце. Збовтайте його до однорідності. Коли картопля вже буде готова, влийте яйця в каструлю тонким струменем, постійно помішуючи воду. Вийде легка яєчна “павутинка”.
Готовий курячий суп із вермішеллю приправте сіллю, перцем та улюбленими спеціями, додайте рубану зелень.
Суп із фрикадельками та вермішеллю
Фрикадельки можна готувати з будь-якого фаршу, але час приготування відрізнятиметься – курячі варяться трохи швидше.
Інгредієнти:
- фарш – 400 г;
- вермішель – 50 г;
- картопля – 3 шт.;
- морква – 1 шт.;
- цибуля – 2 шт.;
- яйце – 1 шт.;
- соняшникова олія – 1 стол. л.;
- сіль, перець, спеції за смаком;
- пучок зелені.
Цибулю почистіть і наріжте дрібними кубиками. До фаршу додайте одну цибулину, а також сіль, спеції та яйце. Зліпіть фрикадельки і варіть 10-20 хвилин, залежно від виду м’яса.
Почистіть і наріжте кубиком картоплю, викладіть у каструлю разом з вермішеллю і варіть 10 хвилин.
Моркву натріть на тертці й замість із другою цибулиною посмажте до готовності, тобто приблизно 5 хвилин. Додайте в суп і варіть ще 5 хвилин. Доведіть суп із вермішеллю до смаку, додавши зелень, сіль і спеції. Перед подачею на стіл рекомендується настояти суп 15 хвилин під кришкою.