Такий десерт – чудовий варіант домашніх солодощів.
Шанувальникам солодкого точно сподобається домашній торт Пломбір без випічки. Вам не потрібно довго робити коржі, слідкувати за духовкою, возитися з тістом. Десерт виходить неймовірно повітряним і смачним, а крем – солодким і ніжним.
Шикарний торт Пломбір – рецепт нашвидкуруч
Таке частування готується навіть без печива – вам просто потрібно взяти найпростіші інгредієнти і змішати їх у правильному порядку, а потім зробити крем. Улюблений торт виходить з першого разу і радує смаком знайомого з дитинства пломбіру.
Інгредієнти для коржів:
- двісті п’ятдесят грамів борошна;
- сімдесят грамів цукру;
- сто п’ятдесят грамів вершкового масла.
Інгредієнти для крему:
- два курячих яйця;
- сто п’ятдесят грамів цукру;
- пакетик ванільного цукру;
- дві столові ложки крохмалю;
- п’ятдесят грамів вершкового масла.
Насамперед потрібно приготувати крем. Для цього вбиваємо в сотейник яйця, крохмаль, цукор і ванілін. Збиваємо вінчиком, поки не вийде однорідна маса. Після цього додаємо сметану і ще раз збиваємо. Ставимо на середній вогонь і варимо, поки маса не загусне. Її потрібно постійно помішувати вінчиком, не відходячи від плити, інакше крем пригорить. Після загустіння тримаємо 15 секунд і прибираємо з плити, потім додаємо олію, ретельно перемішуємо і відставляємо в сторону.
В окремій ємності змішуємо борошно і цукор, масло обвалюємо в борошні й натираємо на великій тертці прямо в миску із сипучими продуктами. Наприкінці перетираємо масло з цукром і борошном у пісочну крихту. Висипаємо крихту на суху пательню і смажимо до утворення золотистого відтінку.
Збираємо торт, використовуючи кондитерське кільце або роз’ємну форму. На дно викладаємо дві столові ложки крихти, розрівнюємо, змащуємо кремом. Так робимо, поки не закінчаться інгредієнти, останній шар має бути змазаний кремом. Останній крок – відправляємо торт у холодильник на 2-3 години або на ніч, щоб він добре застиг. Можна подавати торт Пломбір у такому вигляді або прикрасити за бажанням, наприклад, тертим білим шоколадом.