Чудова шарлотка – ідеальний десерт із мінімумом зусиль.

Усіма улюблена шарлотка – ідеальний варіант домашнього десерту. Коли хочеться чогось солодкого, а вдома лише яблука та борошно, то нічого кращого не придумати. Випічка славиться простотою приготування, тому впораються навіть ті, хто ніколи не працював із духовкою.
Ми розповіли, як готується шарлотка з яблуками – простий рецепт на кожен день сподобається всім. Тісто замішується за кілька хвилин, а саму страву змітають до останньої крихти.
Проста шарлотка з яблуками – класичний рецепт
Це найшвидший варіант страви. Найсмачніша шарлотка з яблуками готується з кислих фруктів. Рекомендується використовувати сорти “Симиренко” або “Гренні Сміт”.
Вам знадобляться такі продукти:
- 4 великих яблука або 5 середніх;
- 4 яйця;
- 250 грамів борошна;
- 250 грамів цукру;
- дрібка кориці;
- цукрова пудра для подачі.
Яйця збити за допомогою вінчика або міксера, поступово всипаючи цукор. Має вийти пишна світла маса. Просіяти борошно і частинами вмішати в яєчну суміш. Перемішати тісто до однорідності.
Яблука помити та нарізати середніми шматочками. Форму для випікання застелити пергаментом, або змастити вершковим маслом. На дно викласти фрукти, посипати корицею і на них вилити тісто. Акуратно перемішати масу лопаткою.
Після цього запікається шарлотка з яблуками – рецепт у духовці передбачає приготування при 180° протягом 40 хвилин. У мультиварці десерт готують 50 хвилин у режимі “Випічка”. Готовий пиріг акуратно дістаньте з форми, остудіть і посипте пудрою.
Якщо вам набридла звичайна шарлотка – рецепт можна доповнити лимонною цедрою, родзинками або іншими добавками за смаком. А при подачі полити згущеним молоком або сметаною.











