Розповідаємо, як приготувати пиріг із яблуками та вишнею.
Літо – чудовий час, щоб приготувати смачний десерт із сезонними фруктами та ягодами. На щастя, є безліч ледачих рецептів, які дадуть змогу побалувати себе смаколиками без особливих зусиль.
Сьогодні розповімо, як приготувати шалений пиріг на кефірі з яблуками або вишнею.
Пиріг із вишнею на кефірі
Щоб приготувати цей повітряний пиріг на кефірі, знадобиться всього кілька інгредієнтів. Більшість із них, найімовірніше, вже є на кухні. Потрібно взяти:
- 500 мілілітрів кефіру;
- 320 грамів борошна;
- 200 грамів цукру;
- три столові ложки рослинної олії;
- чайну ложку соди;
- 350 грамів вишні (замороженої або свіжої).
Духовку розігріваємо до 180 градусів. Ягоди розморожуємо, якщо потрібно. Кефір треба заздалегідь дістати, щоб він встиг нагрітися до кімнатної температури. Вливаємо його в миску, додаємо масло та цукор. Збиваємо вінчиком, поки цукор не розчиниться.
Частинами додаємо просіяне борошно і перемішуємо. Потім додаємо соду. Тісто виходить густе.
Вистилаємо форму (діаметр 22 см) пергаментом, змащуємо вершковим маслом і вливаємо частину тіста. З ягід зливаємо сік і обсушуємо серветкою. За бажанням їх можна вмочити в кукурудзяний крохмаль, щоб він увібрав рідину.
Викладаємо половину вишні, вливаємо тісто, що залишилося, і прикрашаємо зверху ягодами. Випікати потрібно від 40 хвилин до години. Має з’явитися золотиста скоринка, але для вірності перевіряйте зубочисткою по центру пирога.
Пиріг із яблуками на кефірі
Яблучний пиріг на кефірі вийде нітрохи не гіршим і його теж варто спробувати. Для його приготування беремо:
- два яйця;
- 200 грамів цукру;
- одну чайну ложку ванільного цукру;
- 250 мілілітрів кефіру;
- 50 грамів вершкового масла (+ 20 грамів для змащування);
- 250 грамів борошна;
- дрібку солі;
- чайну ложку розпушувача;
- два-три яблука;
- чайну ложку меленої кориці;
- столову ложку цукрової пудри.
Збиваємо в мисці яйця, цукор, ваніль і сіль до пишності. Потім вмішуємо в суміш м’яке масло, а також кефір (кімнатної температури).
Борошно з розпушувачем просіюємо і додаємо в миску. Тісто вийде густим. У форму для випічки на 24 см вистилаємо пергамент і змащуємо його олією.
Яблука миємо та нарізаємо на часточки по 0,5 сантиметра. Тісто вливаємо у форму, розрівнюємо поверхню ложкою. Фрукти розкладаємо зверху та посипаємо корицею.
Випікаємо при 180 градусах близько 25 хвилин. Подавати краще прикрасивши цукровою пудрою.
Яблучний пиріг на кефірі за бабусиним рецептом
Це дуже ніжний десерт із великою кількістю фруктів. Щоб його зробити, беремо:
- три яйця;
- дрібку солі;
- пакетик ванільного цукру;
- 230 грамів цукру;
- 250 мілілітрів кефіру;
- 100 мілілітрів рослинної олії;
- 300 грамів борошна;
- пакетик розпушувача;
- 5 яблук.
У миску вбиваємо яйця та всипаємо цукор, сіль і ванільний цукор. Збиваємо до пишності. Продовжуючи збивати, вливаємо олію. Потім додаємо кефір і перемішуємо.
Частинами вмішуємо борошно з розпушувачем. Яблука очищаємо і нарізаємо на часточки або кубики. Перемішуємо тісто з фруктами. Форму змащуємо маслом і виливаємо в неї тісто.
Пиріг на кефірі з яблуками готується при 180 градусах близько 40 хвилин.
Вас також можуть зацікавити новини:
- Смачніше, ніж у ресторані: ліниві хачапурі з сиром на сковороді
- Без замісу та духовки: хачапурі з сиром на сковороді за 10 хвилин
- Як приготувати біляші без замісу: 3 рецепти для ледачих